Izmenjen režim rada za vreme novogodišnjih i božićnih praznika

Pošte dežuraju i za Novu godinu, trgovcima dva dana odmora, bez naplate parkiranja

SrbijaU fokusuVesti

30.12.2021 10:18 Autor: Stefan Petrović 0

Pošte dežuraju i za Novu godinu, trgovcima dva dana odmora, bez naplate parkiranja Pošte dežuraju i za Novu godinu, trgovcima dva dana odmora, bez naplate parkiranja
Pošta Srbije saopštila je da će za vreme trajanja novogodišnjih praznika, od 1. do 3. januara, i na Božić 7. januara, raditi samo dežurne... Pošte dežuraju i za Novu godinu, trgovcima dva dana odmora, bez naplate parkiranja

Pošta Srbije saopštila je da će za vreme trajanja novogodišnjih praznika, od 1. do 3. januara, i na Božić 7. januara, raditi samo dežurne pošte, dok će za većinu supermarketa i trgovinskih radnji 1. i 7. januar biti neradni dani. Takođe, gradski prevoz u Beogradu će tokom prazničnih dana raditi po nedeljnom redu vožnje, a neće se naplaćivati na parkiranje u zoniranim delovima grada. Urgentni centar i Hitna pomoć radiće bez prekida. Ali, krenimo redom.

Svih dana praznika Glavna pošta u Takovskoj u Beogradu i pošta na Aerodromu Nikola Tesla radiće 24 sata, kao i pošte na gotovo svim graničnim i administrativnim prelazima. U subotu, 1. januara i u petak, 7. januara, dežuraće Glavna pošta u Takovskoj 2, pošta na Aerodromu „Nikola Tesla“, i pošte na graničnim i administrativnim prelazima.

U nedelju, 2. januara, radiće i pošte u tržnim centrima u Beogradu i Кragujevcu, pošte u Univereksport objektima u Novom Sadu i okolini, pošte u turističkim centrima – na Кopaoniku i Zlatiboru, i druge dežurne pošte. U ponedeljak, 3. januara, radiće 54 dežurne pošte u celoj Srbiji, u Beogradu i svim drugim većim gradovima.

U petak, 31. decembra, i u četvrtak, 6. januara, pošte sa celodnevnim radnim vremenom radiće skraćeno – do 17 časova, a 27 pošta u Srbiji, čiji je spisak objavljen na sajtu Pošte Srbije, radiće do 18 časova.

Dežurne zdravstvene ustanove

Poslednjeg dana ove godine, 31. decembra, dežuraće Vojnomedicinska akademija (VMA), Kliničko-bolnički centar Zvezdara, Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje, Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije, Bolnica za pedijatriju „Dr Olga Popović – Dedijer“, Klinika za očne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Srbije (UKCS) i Institut za ortopediju Banjica.

Od pomenutih klinika, 1. januara neće biti dežuran Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje, a umesto njega dežuraće Klinika za kardiohirurgiju UKCS.

Urgentni centar i Hitna pomoć radiće bez prekida.

Foto: Pixabay.com

Supermarketi i trgovinske radnje

U petak, 31. decembra, sve radnje Maxi, Mega Maxi, Tempo i Shop&Go radiće skraćeno, do 18 časova, saopšteno je iz trgovinske kuće Delhaize Srbija. U subotu, 1. januara, prodavnice će biti zatvorene, dok će u nedelju, 2. januara, sve prodavnice imati redovno radno vreme. Na Badnje veče, 6. januara, prodavnice će raditi skraćeno do 18h časova, dok će Božić, 7. januar, biti neradan dan.

Većina Idea, Roda i Mercator prodavnica će 31. decembra i 6. januara raditi skraćeno do 18 časova. Neradni dani za većinu prodavnica, uključujući i Idea online prodavnicu, biće 1. i 7. januar, dok će od 2. do 6. januara važiti redovno radno vreme, navode u trgovinskom lancu Mercator-S. Pet Idea prodavnica za potrošače će imati otvorena vrata u redovnom radnom vremenu tokom 31. decembra i 1. januara – dve u Beogradu (u Cara Dušana i  u Kralja Milana), jedna na Kopaoniku (Sunčani vrhovi) i dve na Zlatiboru (Jovanke Jeftanović i Miladina Pećinara). Na Božić, 7. januara, radiće pomenute prodavnice na Zlatiboru i Kopaoniku.

Prodavnice trgovinskog lanca Lidl ne rade 1. i 7. januara, dok uoči dočeka Nove godine i na Badnji dan – 31. decembra i 6. januara – rade skraćeno radno vreme do 18 časova. Kako stoji na sajtu ove trgovinske kuće, 2. i 3. januara Lidl prodavnice rade po redovnom radnom vremenu.

Tržni centri

Tržni centri tokom predstojećih praznika takođe imaju prilagođeno radno vreme – rade uglavnom skraćeno, do 18 časova, na dan dočeka Nove godine 31. decembra i na Badnji dan 6. januara. Prvi dan nove 2022. godine je neradni, kao i 7. januar. Bioskopi u okviru tržnih centara radiće i 1. i 7. januara 2022.

Izmene na linijama gradskog prevoza

Sekretarijat za javni prevoz grada Beograda saopštio je da će tokom predstojećih praznika doći do izmena na gradskim, prigradskim i lokalnim linijama javnog prevoza. U periodu od 1. do 3. januara, kao i 7. januara, važiće nedeljni red vožnje. Od 4. do 6. januara važiće red vožnje za radni dan.

U petak, 31. decembra  na svim linijama javnog gradskog prevoza važiće red vožnje za radni dan. U novogodišnjoj noći redovne noćne linije počeće sa radom u 22 časa, dok će se dnevni i noćni prevoz preklapati od 22 do 23 sata.

U subotu, 1. januara, važiće red vožnje za nedelju, uz režim koji će biti prilagođen manifestaciji „Ulica otvorenog srca”. U ulicama Svetogorska i Makedonska – na delu od Dečanske do Takovske ulice – umesto trolejbuskih linija 28, 40 i 41 uvodi se autobuska linija 40A (Zvezdara – Banjica 2). Vozila sa linija 65 i 77 saobraćaće delimično izmenjenim trasama u oba smera: Dečanska – Braće Jugović – Bulevar despota Stefana – Džordža Vašingtona – 27. marta i dalje redovnim trasama.

Foto: Pixabay.com

Parking servis

Javno komunalno preduzeće „Parking servis“ neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada tokom novogodišnjih i božićnih praznika – 1, 2, 3. i 7. januara 2022. godine, kada će biti zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u Takovskoj 31 i Mileševskoj 51, najavljeno je iz ovog preduzeća.

Kako se navodi, sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni tokom praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate.

Od utorka, 4. januara, i od subote, 8. januara 2022. godine, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri, radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...