Srbija i Severna Makedonija potražiće sredstva od EU

Potpisan Memorandum o izgradnji brze pruge Niš-Skoplje

EURegionSrbijaVesti

17.11.2023 13:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Potpisan Memorandum o izgradnji brze pruge Niš-Skoplje Potpisan Memorandum o izgradnji brze pruge Niš-Skoplje
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić i ministar saobraćaja i veza Severne Makedonije Blagoj Bočvarski, potpisali su danas Memorandum o saradnji za... Potpisan Memorandum o izgradnji brze pruge Niš-Skoplje

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić i ministar saobraćaja i veza Severne Makedonije Blagoj Bočvarski, potpisali su danas Memorandum o saradnji za uspostavljanje železničke mreže visokih performansi između resornih ministarstava dveju zemalja.

Memorandum predviđa realizaciju projekta izgradnje brze pruge od Niša do Skoplja, za koji će dve zemlje zajednički zatražiti sredstva od Evropske unije, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Potpisivanju Memoranduma prisustvovali su i predsednica vlade Ana Brnabić i predsednik Vlade Severne Makedonije Dimitar Kovačevski.

Vesić je prethodno najavio da je u toku projektovanje deonice Niš–Preševo, duge 135 kilometara, a da će makedonski partneri projektovati 50-ak kilometara od granice do Skoplja.

  • SHALIMAR

    17.11.2023 #1 Author

    Sve je to lepo,ali sredstva od EU nam ne piklanjaju,bice jos jedno veliko zaduzivanje…

    Odgovori

  • MAXMAD

    18.11.2023 #2 Author

    Idemo na koncert Vlatka Stefanovskog.

    Odgovori

  • NATI

    19.11.2023 #3 Author

    Valjda ce se smanjiti guzve na granice sada

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...