u toku vožnje putnici će brže surfovati

Potpisan sporazum o bržem besplatnom internetu u vozovima

SrbijaVesti

6.11.2021 14:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Potpisan sporazum o bržem besplatnom internetu u vozovima Potpisan sporazum o bržem besplatnom internetu u vozovima
Sporazum o uspostavljanju još bržeg besplatnog interneta u vozovima u subotu su na stanici Prokop u novom Stadlerovom vozu potpisali direktori Telekoma Srbije, Srbija... Potpisan sporazum o bržem besplatnom internetu u vozovima

Sporazum o uspostavljanju još bržeg besplatnog interneta u vozovima u subotu su na stanici Prokop u novom Stadlerovom vozu potpisali direktori Telekoma Srbije, Srbija voza, Infrastruktura železnica Srbije i ministar saobraćaja Tomislav Momirović.

Ministar Momirović istakao je da Srbija voz u partnerstvu sa Telekomom Srbije želi da obezbedi najbolje za putnike ovog, ali i drugih vozova na srpskim prugama.

„Ako želimo da vratimo putnike u vozove oni moraju da koriste savremenu telekomunikacionu infrastrukturu“, rekao je Momirović.

Dodao je da je u Srbiji nastupilo novo vreme u kome građani treba da budu pozicionirani kao žitelji zemalja srednje Evrope, a uskoro i zemalja Zapadne Evrope.

Momirović je istakao da građani Srbije to zaslužuju, a da je sada vreme u kojima to može i da im se obezbedi.

Direktor Telekoma Vladimir Lučić rekao je da je strateški pravac te kompanije da pomogne i bude nosilac digitalizacije privrede.

„Potpisivanje sporazuma je korak ka tom cilju. Obezbedićemo svim putnicima u vozovima besplatni brzi wi-fi internet što će podići nivo putovanja“, rekao je on.

Srbija Voz a.d.

NEMANJINA 6, 11000 Beograd (Savski Venac), Srbija

Poslovni prihodi (RSD):
49.045.953,32 (2020)
Broj zaposlenih:
(2020)

Lučić je najavio da će Telekom zajedno sa Srbija Vozom do proleća napraviti aplikaciju za jednostavniju kupovinu voznih karata.

Direktor Srbija voza Jugoslav Jović rekao je da je ovo nastavak uspešne saradnje sa Telekomom Srbije.

„Želimo da unapredimo saradnju i da internet veza bude besprekorna za naše putnike. Zajednički razvijamo aplikaciju za kupovinu karata koja je potrebna putnicima i nama“, rekao je on.

On je rekao da nije dovoljno da imamo lepe, brze i udobne vozove, nego treba da putnicima ponudimo kompletnu uslugu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...