opasni novi sojevi Covid-19 mogu da ugroze investicije

Potrebna ekspanzivna fiskalna politika EU

EUVesti

23.6.2021 15:28 Autor: Miljan Paunović

Potrebna ekspanzivna fiskalna politika EU Potrebna ekspanzivna fiskalna politika EU
Italiji je potrebna ekspanzivna fiskalna politika na nivou čitave Eropske unije kako bi postigla dugotrajan rast nakon pandemije Covid-19, izjavio je italijanski premijer Mario... Potrebna ekspanzivna fiskalna politika EU

Italiji je potrebna ekspanzivna fiskalna politika na nivou čitave Eropske unije kako bi postigla dugotrajan rast nakon pandemije Covid-19, izjavio je italijanski premijer Mario Dragi (Mario Draghi).

„Naš cilj je da na dugotrajan i održiv način prevaziđemo niske stope rasta Italije pre pandemije“, rekao je Dragi u Donjem domu Italijanskog parlamenta uoči sastanka u četvrtak lidera Evropske unije, a prenosi agencija Reuters.

U trenutku kada njegova vlada ukida većinu ograničenja uvedenih kako bi se suzbilo širenje korona virusa, Dragi je upozorio da se širenje novih, opasnih sojeva mora pažljivo pratiti.

„Mogli bi da uspore program ponovnog otvaranja i da ugroze unutrašnju tražnju i investicije“, poručio je italijanski premijer.

Dragi je, inače, kao jedan od najcenjenijih evropskih zvaničnika došao na mesto premijera Republike Italije februara ove godine.

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.