POTROŠAČKE CENE NIŽE ZA 0,1 ODSTO U AVGUSTU Hrana u Srbiji najviše pojeftinila

IzdvajamoNovacSrbijaVesti

12.9.2020 09:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

POTROŠAČKE CENE NIŽE ZA 0,1 ODSTO U AVGUSTU Hrana u Srbiji najviše pojeftinila POTROŠAČKE CENE NIŽE ZA 0,1 ODSTO U AVGUSTU Hrana u Srbiji najviše pojeftinila
U Srbiji je tokom prošlog meseca zabeležena deflacija. Potrošačke cene u našoj zemlji tokom avgusta pale su u proseku za 0,1 odsto u odnosu... POTROŠAČKE CENE NIŽE ZA 0,1 ODSTO U AVGUSTU Hrana u Srbiji najviše pojeftinila

U Srbiji je tokom prošlog meseca zabeležena deflacija. Potrošačke cene u našoj zemlji tokom avgusta pale su u proseku za 0,1 odsto u odnosu na prethodni mesec. U poređenju sa istim mesecom 2019. godine potrošačke cene zabeležile su rast od 1,9 procenata, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Inflacija u Srbiji je u avgustu porasla za 1,5 odsto, u odnosu na decembar prošle godine.

Foto: Pixabay.com

Tokom avgusta pojeftinili su hrana i bezalkoholna pića za 1,4 procenta, odeća i obuća za jedan i komunikacije za 0,3 odsto, u poređenju sa mesecom pre toga, pokazuju statistički podaci.

Međutim, u avgustu su na mesečnom nivou poskupeli rekreacija i kultura za 3,3 odsto, transport za 1,1 procenat, nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana za 0,3 odsto. Skuplji su i alkoholna pića i duvan, zdravstvo i obrazovanje za po dva odsto i restorani i hoteli za 0,1 procenata.

Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se, kako je saopštio Republički zavod za statistiku, bitnije menjale.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...