Poslovni apartmani, galerija i skulpture na otvorenom

Potvrđen projekat za gradnju kampusa FLU

NekretnineSrbijaVesti

6.4.2023 08:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Potvrđen projekat za gradnju kampusa FLU Potvrđen projekat za gradnju kampusa FLU
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture potvrdilo je urbanistički projekat za formiranje kampusa Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Bureau Cube Partners je u ime investitora, UNDP-a,... Potvrđen projekat za gradnju kampusa FLU

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture potvrdilo je urbanistički projekat za formiranje kampusa Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu.

Bureau Cube Partners je u ime investitora, UNDP-a, izradio urbanistički projekat za rekonstrukciju i dogradnju postojećih objekata FLU na Savskom vencu, piše poslovni portal eKapija.

Na parceli od 10.572 m2 na uglu ulica Mila Milunovića, Župana Časlava i Bulevara vojvode Putnika, biće zadržana namena postojeća tri objekta, uz rekonstrukciju i eventualno povezivanje pasarelom – slikarski atelje, administracija i održavanje nastave i depo i grafički odsek.

U budućem kompleksu je planiran novi višenamenski objekat koji se sastoji od poslovno-rezidencijalnog dela (poslovni apartmani) zatvorenog tipa namenjenog službenoj organizaciji Fakulteta, radionice za pripremu i obradu grafičkih ploča, depoa za grafičku i slikarsku zborku FLU i galerije.

U okviru ovog objekta gradiće se i podzemna garaža.

Takođe je planiran i prostor za izlaganje skulptura na otvorenom.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...