POVEĆANE POTROŠAČKE CENE U JUNU Na mesečnom nivou najviše novca je trebalo za rekreaciju i kulturu

AnalizaSrbijaU fokusuVesti

15.7.2020 17:00 Autor: Marija Jovanović 3

POVEĆANE POTROŠAČKE CENE U JUNU Na mesečnom nivou najviše novca je trebalo za rekreaciju i kulturu POVEĆANE POTROŠAČKE CENE U JUNU Na mesečnom nivou najviše novca je trebalo za rekreaciju i kulturu
U Srbiji je u junu 2020. zabeležen rast inflacije od 0,6 odsto u odnosu na maj, dok je međugodišnja inflacija iznosila 1,6 odsto, pokazuju... POVEĆANE POTROŠAČKE CENE U JUNU Na mesečnom nivou najviše novca je trebalo za rekreaciju i kulturu

U Srbiji je u junu 2020. zabeležen rast inflacije od 0,6 odsto u odnosu na maj, dok je međugodišnja inflacija iznosila 1,6 odsto, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku (RZS)

Potrošačke cene u junu, u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, povećane su za 1,6 odsto, dok su u poređenju sa decembrom 2019. godine povećane u proseku za 1,4 odsto, objavio je RZS.

Foto: Pixabay.com

Prema statističkim pokazateljima, u junu su na mesečnom nivou najviše porasle cene rekreacije i kulture – 3,8 odsto, zatim cene hrane i bezalkoholnih pića – 1,2 i restorana i hotela – 0,3 odsto.

Blago su poskupeli i stan, voda, električna energija, gas i druga goriva, zatim transport, nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana, kao i odeća i obuća, svi za po 0,1 odsto. Pad cena zabeležen je i kod komunikacija za 1,0 procenat.

Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...