POVEĆANJE PLATA U JAVNOM SEKTORU OD 1. JANUARA Za dve nedelje znaće se i koliko, najavio Mali

IzdvajamoSrbijaVesti

6.10.2020 09:22 Autor: Marija Jovanović 5

POVEĆANJE PLATA U JAVNOM SEKTORU OD 1. JANUARA Za dve nedelje znaće se i koliko, najavio Mali POVEĆANJE PLATA U JAVNOM SEKTORU OD 1. JANUARA Za dve nedelje znaće se i koliko, najavio Mali
Plate u javnom sektoru biće povećane od 1. januara, a u naredne dve nedelje, nakon razgovora sa MMF, znaće se i koliko će povećanje... POVEĆANJE PLATA U JAVNOM SEKTORU OD 1. JANUARA Za dve nedelje znaće se i koliko, najavio Mali

Plate u javnom sektoru biće povećane od 1. januara, a u naredne dve nedelje, nakon razgovora sa MMF, znaće se i koliko će povećanje biti, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

„Tema sa MMF je da vidimo kako nam budžet stoji, kakvo će biti povećanje plata u javnom sektoru. Sačekali smo septembar i oktobar, 99 odsto sam siguran da ćemo moći da povećamo plate u javnom sektoru“, rekao je ministar finansija za RTS.

Foto: Tanjug

On je podsetio da se od 1. januara povećava minimalna cena rada, kao i penzije po švajcarskom modelu, u visini od 5,9 odsto.

„MMF je virtuelno tu u naredne dve nedelje, do kraja njihove misije znaćemo tačno kako izgleda budžet za 2021. godinu i koliko će biti povećanje plata u javnom sektoru“, istakao je Mali.

Dodaje da je siguran da nijedna zemlja u Evropi u ovom trenutku ne podiže plate i penzije, što, kako kaže, dovoljno govori o „ekonomskoj snazi Srbije“.

Foto: Tanjug

Ministar finansija navodi da je za nama teška godina te da je ekonomska kriza uslovljena pandemijom „najveća kriza koja je ikada pogodila ceo svet“.

„Srbija se dobro nosi sa time. Mi smo kroz snažan program podrške privredi uspeli da spasimo privredu, nema te crne slike koja je dolazila iz sveta, izgubljena radna mesta, to kod nas nemate. Sačuvali smo makroekonomsku stabilnost“, kazao je Mali.

  • Anna

    6.10.2020 #1 Author

    Divne vesti za zaposlene u javnom sektoru

    Odgovori

    • Danijela

      6.10.2020 #2 Author

      Bas tako.

      Odgovori

      • N.N.

        7.10.2020 #3 Author

        Odlicna vest, posebno za doktore i prosvetne radnike. Oni zasluzuju da imaju veca primanja.

        Odgovori

  • Goca Bg

    6.10.2020 #4 Author

    Bilo bi lepo da bude povecanje svima,a ne samo u javnim sektorima

    Odgovori

  • Lukic igor

    7.2.2022 #5 Author

    Ja nisam dobio prvih 100e a prijavio sam se jer mi je bila stara licna karta a romi su dobijali i bez licne karte.izvadio sam cim su pocelj da rade mup za dokumenta sramota.i te pate je neko stavio u dep i ko zna koliko jos

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...