crnogorska ministarka kaže da nema mesta neizvesnosti

Povećanje srazmernih penzija na 450 evra izvesno od januara

RegionVesti

8.10.2024 12:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Povećanje srazmernih penzija na 450 evra izvesno od januara Povećanje srazmernih penzija na 450 evra izvesno od januara
Povećanje srazmernih penzija na 450 evra u Crnoj Gori, izvesno je od januara naredne godine, saopštila je ministarka rada, zapošljavanja i socijalnog dijaloga Naida... Povećanje srazmernih penzija na 450 evra izvesno od januara

Povećanje srazmernih penzija na 450 evra u Crnoj Gori, izvesno je od januara naredne godine, saopštila je ministarka rada, zapošljavanja i socijalnog dijaloga Naida Nišić.

„Imajući u vidu da su se u javnosti pojavile određene spekulacije, koristimo priliku da informišemo građane da je povećanje srazmernih penzija na 450 evra izvjesno od januara predstojeće godine, kako je i najavljeno iz ranijeg Ministartstva rada i socijalnog staranja“, navela je Nišić u saopštenju, prenosi Mina.

Kako je kazala, do pune realizacije ostalo je još potpisivanje sporazuma o socijalnom osiguranju sa Bosnom i Hercegovinom (BiH).

Imajući u vidu da je vlada potvrdila taj sporazum, prema raspoloživim informacijama i procedura sa strane BiH provodi se kraju.

„Stoga, nema mesta bilo kakvoj neizvesnosti, jer 44. Vlada upravo omogućava da se zaustavi dugogodišnja nepravda prema penzionera sa srazmernim primanjima“, zaključila je Nišić.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.