novim talasom poskupljenja pogođeno 35 odsto domaćinstava sa niskim primanjima

Povećava se broj siromašnih Austrijanaca

EUU fokusuVesti

26.9.2022 10:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Povećava se broj siromašnih Austrijanaca Povećava se broj siromašnih Austrijanaca
Aktuelna kriza sa poskupljenjima izazvala je talas siromaštva u Austriji, upozorava Caritas. Generalni sekretar Caritasa Austria, Ana Par (Anna Parr), kazala je da iz... Povećava se broj siromašnih Austrijanaca

Aktuelna kriza sa poskupljenjima izazvala je talas siromaštva u Austriji, upozorava Caritas. Generalni sekretar Caritasa Austria, Ana Par (Anna Parr), kazala je da iz njihovog svakodnevnog rada znaju da su pomoć za nezaposlene i socijalna pomoć već pre talasa poskupljenja bile premale.

“Više od polovine svih nezaposlenih, koji su duže od godinu bez posla, pogođeni su siromaštvom“, rekla je Par. Inflacija je, ističe, dovela do masovnog zaoštravanja situacije, prenosi Mina.

„Prilikom svake kupovine poskupljenja punom snagom pogađaju osobe ugrožene siromaštvom. Vlada mora što pre da sprovede reformu tržišta rada i osnaži značajne stubove socijalne pomoći. Građanima je sada potrebna pomoć i mere reforme moraju hitno da deluju. Najavljene promene do kraja naredne ili početka 2024. godine su prekasne“, kazala je Par.

Analiza Fiskalnog saveta pokazala je da je talasom poskupljenja pogođeno 35 odsto domaćinstava sa najmanjim primanjima, koji više ne mogu pokriti troškove za kupovinu namirnica. To, kako je navela, pokazuje da dosadašnja socijalna davanja nisu dovoljna.

  • kaćica

    26.9.2022 #1 Author

    Zao mi je zbog ovoga.

    Odgovori

  • Tina

    26.9.2022 #2 Author

    Pa sta ce da rade, nije Im lako

    Odgovori

  • GOCA BG

    26.9.2022 #3 Author

    Neminovno da najugrozeniji sa primanjima vise ne mogu od socijalne pomoci da zive…

    Odgovori

  • DASHA

    12.11.2023 #4 Author

    Neverovatno.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...