Dugoročni plan ili investicija pred sledeće izbore u zemlji

Povratak fabričke proizvodnje u Francuskoj pomognut državnim sredstvima

EUU fokusuVesti

26.10.2021 10:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Povratak fabričke proizvodnje u Francuskoj  pomognut državnim sredstvima Povratak fabričke proizvodnje u Francuskoj  pomognut državnim sredstvima
Veliki napor francuskih vlasti da privuče industriju izgleda da konačno isplaćuje dividende, navodi ministarstvo finansija ove zemlje. U godini u kojoj je Francuska pokušala... Povratak fabričke proizvodnje u Francuskoj  pomognut državnim sredstvima

Veliki napor francuskih vlasti da privuče industriju izgleda da konačno isplaćuje dividende, navodi ministarstvo finansija ove zemlje.

U godini u kojoj je Francuska pokušala da naprečac ubrza potrošnju u okviru svog programa oporavka od pandemije Covid-19 „Francusko ponovno pokretanje“, država je pomogla u finansiranju 624 projekta za ponovnu proizvodnju ili izgradnju novih fabričkih kapaciteta na francuskom tlu. Taj javni novac stvorio je ili zaštitio ukupno 77.000 radnih mesta u industriji, navodi vlada u najnovijim procenama.

Planovi su osmišljeni kako da poprave praznine izložene pandemiji u strateškim lancima snabdevanja, tako i da podrže investicije sa društvenim uticajem u regionima koji su dugo patili od industrijskog pada, piše Bloomberg.

Sa samo šest meseci do izbora, predsednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) je pod pritiskom da pokaže rezultate politike koju je upario sa smanjenjem poreza na fabričku proizvodnju. Ranije ovog meseca, on je takođe najavio dugoročni program za razvoj budućih industrijskih sektora pod nazivom „Francuska 2030“.

Pod motom obnove, vlada je dodelila skoro 850 miliona evra državne pomoći kao podršku investirotorima koji su se obavezalu da će uložiti gotovo četiri milijarde evra. Većina sredstava je isporučena preko programa za ponovno finansiranje strateških proizvoda, u okviru kojeg je skoro ravnomerno podeljena između segmenata zdravstva, elektronske, poljoprivredno-prehrambene i teške industrije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...