POVRATAK PUBLIKE NA STADIONE U ENGLESKOJ Karte će moći da kupe samo najbrže dve hiljade navijača

LifestyleSvetVestiZanimljivosti

28.11.2020 09:25 Autor: Marko Miladinović 1

POVRATAK PUBLIKE NA STADIONE U ENGLESKOJ Karte će moći da kupe samo najbrže dve hiljade navijača POVRATAK PUBLIKE NA STADIONE U ENGLESKOJ Karte će moći da kupe samo najbrže dve hiljade navijača
Posle pauze od osam meseci fudbalski navijači moći će uživo da prisustvuju utakmicama engleskih liga. Za početak, poseta stadionima će biti dozvoljena u onim... POVRATAK PUBLIKE NA STADIONE U ENGLESKOJ Karte će moći da kupe samo najbrže dve hiljade navijača

Posle pauze od osam meseci fudbalski navijači moći će uživo da prisustvuju utakmicama engleskih liga. Za početak, poseta stadionima će biti dozvoljena u onim engleskim opštinama u kojima statistike novozaraženih nisu alarmantne, i to do 4.000 ljudi po utakmici.

Iako se klubovi Premijer lige ne nalaze u najugroženijim zonama, svi londonski okruzi i grad Liverpul nalaze se pod posebnim posmatranjem, pa će za sportske organizacije iz tih sredina važiti strožija pravila. To znači da će svi londonski klubovi, kao i aktuelni prvak Liverpul, igrati pred samo dve hiljade posmatrača na stadionu.

Otvaranja kapija stadiona važiće i za utakmice koje engleski predstavnici budu igrali u Evropi, pa će tako Arsenal za meč sa austrijskim Rapidom prodavati ulaznice po redosledu zakazivanja na blagajnama i online spiskovima koji su u opticaju već više od mesec dana. Karte će moći da kupe samo najbrže dve hiljade navijača, i takav princip raspodele ulaznica trajaće sigurno još neko vreme.

Međutim, Guardian piše da će ovo mestimično popuštanje mera biti komplikovano ostvariti iz razloga što sada svim nivoima fudbalskih takmičenja u Engleskoj nedostaju – stjuardi na tribinama.

Ovi specifični “sportski radnici” se zapošljavaju honorarno, i većinom ih čine stariji, već penzionisani građani. Sada će takve kadrove biti mnogo teže privući zbog straha od korona virusa i propisanih ograničenja.

Kako god bilo, predstavnici vodećih engleskih klubova listom ističu da je ovo pozitivna vest. Klubovi svakako neće profitirati od ovako malih poseta, ali će fudbaleri ponovo čuti zvuke bodrenja sa tribina.

  • Tina

    29.11.2020 #1 Author

    Popustanje mera treba da ide postepeno, a ne na fudbalskoj utakmici gde je najveci broj ljudi

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...