nakon 40 godina obnova saradnje dve države

Povratak srpskih poljoprivrednih proizvoda u Irak

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

12.10.2021 18:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Povratak srpskih poljoprivrednih proizvoda u Irak Povratak srpskih poljoprivrednih proizvoda u Irak
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović razgovarao je u utorak sa ministrom spoljnih poslova Iraka Fuadom Huseinom (Fuad Hussein) o povratku srpskih poljoprivrednih proizvoda u Irak.... Povratak srpskih poljoprivrednih proizvoda u Irak

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović razgovarao je u utorak sa ministrom spoljnih poslova Iraka Fuadom Huseinom (Fuad Hussein) o povratku srpskih poljoprivrednih proizvoda u Irak.

Nakon 40 godina izostanka srpskih poljoprivrednih proizvoda sa tržišta Iraka, dvojica ministara dogovorila su da već tokom narednog meseca naša delegacija otputuje za Bagdad, prenosi Tanjug.

Na molbu iračke delegacije, tim stručnjaka srpskog Ministarstva poljoprivrede odlazi u Irak gde će, pored razgovora o izvozu naše hrane, početi i rad na pripremi projekata za razvoj poljoprivrede u toj zemlji, čime se posle višedecenijske pauze Srbija ponovo vraća na taj prostor.

Srpski eksperti će biti angažovani na izradi strategijskih dokumenata za razvoj agrara Iraka, ali i u razgovorima po pitanju saradnje u svim drugim sektorima poljoprivrede.

Tagovi
BIZNIS SRBIJA
  • strelac

    13.10.2021 #1 Author

    1997 godine na trecoj godini studija,grupica nas 15 tak sa fakulteta,odlazimo u Bagdad,u organizaciji tada jos postojeceg,jugoslovensko arapskog prijateljstva.Proveli smo nezaboravnih 12 dana u Bagdadu.Prelep grad,koji su Amerikanci unistili par godina kasnije.Iracani su toliko divni i pitomi ljudi,pamtim skoro svakog prodavca na bazarima koji su bili odusevljeni kada kazes da si iz Beograda.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...