Predsednik Vučić na Forumu o mladima i veštačkoj inteligenciji

Predsedavanje Srbije globalnom inicijativom za AI doneće nove investicije

SrbijaVesti

30.8.2024 14:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Predsedavanje Srbije globalnom inicijativom za AI doneće nove investicije Predsedavanje Srbije globalnom inicijativom za AI doneće nove investicije
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija iskoristiti predsedavanje globalnom inicijativom za veštačku inteligenciju kako bi donela nove investicije u zemlju vezane... Predsedavanje Srbije globalnom inicijativom za AI doneće nove investicije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija iskoristiti predsedavanje globalnom inicijativom za veštačku inteligenciju kako bi donela nove investicije u zemlju vezane direktno za veštačku inteligenciju.

Vučić je na Forumu o mladima i veštačkoj inteligenciji, na kojoj učestvuje i francuski predsednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron), rekao da Srbija još nije uradila 5G mrežu, ali da veruje da će se „narednih dana ili nedelja i u taj posao krenuti“, prenosi Beta.

Na Forumu koji se održava u kompaniji Schneider Electric u Novom Sadu, Vučić je rekao da ta kompanija mnogo ulaže u mrežu električne energije, kao i da je sve zanovano na inovacijama, na veštačkoj inteligenciji, „svemu onome što ne poznajemo dovoljno“.

„Imamo mnogo mladih i talentovanih ljudi koji će nam pomoći, i u njih ćemo morati da ulažemo i da razvijamo taj talenat. Zato sam zahvalan Makronu što je tu, jer postoje zajednički programi sa Francuskom koje možemo da koristimo da bismo u tome uspeli“, dodao je Vučić.

Srbija će u naredne tri godine predsedavati Globalnim partnerstvom za veštačku inteligenciju. U prvoj i trećoj godini će biti pomoćna, u drugoj glavna predsedavajuća.

Globalno partnerstvo za veštačku inteligenciju nastoji da uspostavi standarde i pravila razvoja veštačke inteligencije.

  • meli77

    30.8.2024 #1 Author

    Treba i još više ceniti mlade talente

    Odgovori

  • PAVLE-2005

    30.8.2024 #2 Author

    Pamet treba zadržati ovde i omogućiti im sve

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.