PREGOVORI O STATUSU FRILENSERA TEK PREDSTOJE Završen prvi sastanak Ministarstva finansija i radnika na internetu

Firme u fokusuSrbijaU fokusuVesti

18.1.2021 18:12 Autor: Ljiljana Begović 1

PREGOVORI O STATUSU FRILENSERA TEK PREDSTOJE Završen prvi sastanak Ministarstva finansija i radnika na internetu PREGOVORI O STATUSU FRILENSERA TEK PREDSTOJE Završen prvi sastanak Ministarstva finansija i radnika na internetu
Problem oporezivanja frilensera koji je počeo u oktobru prošle godine krenuo je da se rešava prvim sastankom između predstavnika“ Uruženja radnika na internetu“, premijerke... PREGOVORI O STATUSU FRILENSERA TEK PREDSTOJE Završen prvi sastanak Ministarstva finansija i radnika na internetu

Problem oporezivanja frilensera koji je počeo u oktobru prošle godine krenuo je da se rešava prvim sastankom između predstavnika“ Uruženja radnika na internetu“, premijerke Ane Brnabić, predstavnika Ministarstva finansija i Poreske uprave.

Nakon prvog sastanka predstavnik “ Uruženja radnika na internetu“,Milan Pogačar je rekao da postoji volja da se dođe do rešenja na obe strane, ali da pregovori o problemu tek predstoje.

„Sastanak radnika na internetu sa predstavnicima Vlade je završen.  Održaće se još sastanaka sa Poreskom upravom, jer odluke još nema. Situacija je kompleksna“, rekao je Pogačar nakon sastanka.

Konferencija
Foto: Pixabay.com

Predstavnik Udruženja radnika na internetu kaže da će se najverovatnije po tome šta ljudi rade, da li su dizajneri, prevodioci, novinari ili se bave nekom drugom delatnošću na internetu , određivati koliko će biti oporezovan.

„Na prvom sastaku su se iznosili argumenti. Slede dalji pregovori između nas i Ministarstva finansija i Poreske uprave, novi sastanak će najverovatnije biti u petak“, zaključuje Pogačar.

  • Danijela

    18.1.2021 #1 Author

    Treba svi da placaju porez ali nije u redu da im se sada retroaktivno naplacuje porez 5 godina nazad.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...