Gubljenje vremena I trošak javnog novca, kaže se u odluci CMA

Prekinut postupak protiv kompanija Ryanair i British Airways

BiznisSvetVesti

7.10.2021 10:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Prekinut postupak protiv kompanija Ryanair i British Airways Prekinut postupak protiv kompanija Ryanair i British Airways
Britanski tržišni regulator prekinuo je postupak protiv avio-kompanija Ryanair i British Airways, koji nisu ponudili povraćaj novca putnicima čiji su letovi otkazani zbog pandemijskih... Prekinut postupak protiv kompanija Ryanair i British Airways

Britanski tržišni regulator prekinuo je postupak protiv avio-kompanija Ryanair i British Airways, koji nisu ponudili povraćaj novca putnicima čiji su letovi otkazani zbog pandemijskih mera ograničenja, pozivajući se na nedorečenost propisa što ishod čitavog postupka čini neizvesnim.

Tokom zaključavanja zbog pandemije, British Airways je umesto povraćaja novca za klijente koje su mere ograničenja sprečile da realizuju svoja putovanja ponudio vaučere ili promenu rezervacija, a Ryanair je nudio samo opciju promene bukinga, piše Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Uprava za zaštitu konkurencije i kontrolu tržišta (CMA) pokrenula je postupak protiv ovih avio-prevoznika u junu, navodeći da putnicima koji zbog zakonskih propisa nisu mogli da realizuju rezervisane letove treba vratiti novac.

Međutim, CMA je danas saopštila da zakonom nije dovoljno jasno precizirano pravo putnika na povrat novca u ovako neuobičajenim okolnostima, te da se stoga ne može opravdati nastavak postupka.

Izvršni direktor Andrea Košćeli (Andrea Coscelli) izjavio je da CMA „čvrsto veruje“ da se putnicima mora ponuditi potpuna refundacija, ali da je Uprava, nakon razmatranja relevantnog zakona i prikupljenih činjenica u istrazi, zaključila da vreme koje bi bilo potrebno za rešavanje slučaja na sudu i njegov neizvestan ishod, više ne mogu da opravdaju dalje trošenje javnog novca.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...