Hrvatski biznismen o uticaju geopolitičkih dešavanja na ekonomiju sveta

Prekinuti lanci distribucije odraziće se na cene proizvoda u svim zemljama

Firme u fokusuPoslovanjePreduzetnikRegionU fokusuVesti

9.3.2022 08:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Prekinuti lanci distribucije odraziće se na cene proizvoda u svim zemljama Prekinuti lanci distribucije odraziće se na cene proizvoda u svim zemljama
Jedan od najbogatijih Hrvata, Branko Roglić, koji ima kompaniju koja posluje u dvadesetak zemalja širom Evrope, uključujući Rusiju i Ukrajinu, poručio je da su... Prekinuti lanci distribucije odraziće se na cene proizvoda u svim zemljama

Jedan od najbogatijih Hrvata, Branko Roglić, koji ima kompaniju koja posluje u dvadesetak zemalja širom Evrope, uključujući Rusiju i Ukrajinu, poručio je da su u ovom trenutku gotovo svi lanci distribucije prekinuti i da će se to odraziti na cene proizvoda u svakoj zemlji.

„U Ukrajini imamo 50 ljudi, a u Rusiji 150 zaposlenih. U ovom trenutku znamo da su se naši zaposleni izjasnili protiv rata, i mi smo onima u Ukrajini platili dve plate čim je agresija počela, ponudili smo im i preseljenje u Poljsku – svi su odbili i ostali u svojoj domovini“, izjavio je Roglić u Dnevniku Nove TV.

On je dodao da, pošto su gotovo svi lanci distribucije prekinuti, ne zna kako će Rusija preživeti. Najveći rast cena biće, ocenio je, za prehrambene proizvode. Prošle godine je najavio povećanje inflacije za 30 procenata, a sada smatra da će biti i veća od toga.

„Vlada Hrvatske ne može mnogo da pomaže ekonomiji, jer mora da plati svoje troškove, što nije jednostavno. Putin će sigurno zabraniti izvoz u Evropu. Čekamo kontrasankcije. Nije lako ni Evropskoj uniji, Rusija ne može dugo da izdrži“, komentarisao je Roglić.

Bankrot Rusije neki predviđaju 15. aprila, kada mora da se vrati prvi kredit međunarodnim institucijama. Pitanje je šta će biti sa hrvatskom ekonomijom.

„Imamo sreću da imamo Slavoniju, pa će Slavonci imati više razloga da sade. Moraće da se vaga na tržištu, vredeće tržišni uslovi“, zaključio je Roglić.

  • GOCA BG

    9.3.2022 #1 Author

    Treba da gledaju svoju zemlju,a Rusija se pripremala za ovaj scenario odavno…

    Odgovori

  • MARKO7

    7.6.2022 #2 Author

    Pa za ovo se Rusija odavno pripremala…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...