Predstavnici asocijacija upoznati sa odlukom

Premije za mleko ostaju nepromenjene

SrbijaVesti

6.8.2024 08:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Premije za mleko ostaju nepromenjene Premije za mleko ostaju nepromenjene
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopštilo je da su netačne informacije pojedinih asocijacija proizođača mleka, koji na društvenim mrežama i Vajber grupama šire vest... Premije za mleko ostaju nepromenjene

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopštilo je da su netačne informacije pojedinih asocijacija proizođača mleka, koji na društvenim mrežama i Vajber grupama šire vest o ukidanju premija za mleko.

Na sastancima održanim u Vladi Srbije i ministarstvu, predstavnicima asocijacija proizvođača mleka rečeno je da se premije za mleko ne ukidaju, te da ne šire lažne vesti u javnosti, prenosi RTS.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, neodgovorni pojedinci iz asocijacija su uprkos tome nastavili sa objavljivanjem netačnih informacija, pritom pozivajući proizvođače na protest.

Ovakvi potezi, kako kažu u ministrstvu, govore da su motivi pojedinaca iz asocijacija druge prirode i da „nemaju nikakve veze sa dijalogom za poboljšanje položaja proizvođača mleka u Srbiji“.

Iz Ministarstva poljoprivrede navode da su u više navrata istakli da su otvoreni za dijalog sa svim sektorima poljoprivrede u našoj zemlji, s ciljem konstruktivnih razgovora i zajedničkog pronalaženja prihvatljivih rešenja za probleme u poljoprivredi, kao i da je ministar poljoprivrede Aleksandar Martinović do sada održao niz sastanaka sa predstavnicima poljoprivrednika.

Ministarstvo će nastaviti da radi na unapređenju položaja i konkurentnosti srpske poljoprivrede i neće dozvoliti svesno širenje lažnih informacija, a udruženja koja šire ovakve informacije sama su sebe isključila iz daljeg dijaloga sa ministarstvom, ističe se u saopštenju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.