Odlazak člana čuvene bankarske porodice

Preminuo Džejkob Rotšild

BankeSvetVesti

26.2.2024 13:35 Autor: Vladimir Jokanović 2

Preminuo Džejkob Rotšild Preminuo Džejkob Rotšild
Lord Džejkob Rotšild (Jacob Rothschild), finansijer i potomak bankarske porodice Rotšild preminuo je sa 87 godina, saopštila je njegova porodica. Džejkob Rotšild započeo je... Preminuo Džejkob Rotšild

Lord Džejkob Rotšild (Jacob Rothschild), finansijer i potomak bankarske porodice Rotšild preminuo je sa 87 godina, saopštila je njegova porodica.

Džejkob Rotšild započeo je karijeru 1963. godine u porodičnoj banci NM Rothschild & Sons, a 1980. godine učestvovao je u otvaranju „J Rothschild Assurance Group“, sada „St James’s Place“, prenosi Guardian.

Obavljao je niz visokih uloga, uključujući funkciju zamenika predsednika u kompaniji Sky između 2002. i 2008. godine, a bio je angažovan u umetnosti i filantropiji.

Rotšild je bio predsednik poverenika u Nacionalnoj galeriji, kao i u Memorijalnom fondu nacionalne baštine.

Ordenom za zasluge odlikovan je 2002. godine. Orden se dodeljuje kao počast onima koji imaju zasluge u oblasti umetnosti, književnosti, učenja i nauke.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...