Odlazak autora čuvenog gitarskog rifa

Preminuo jedan od osnivača benda The Animals, Hilton Valentin

KulturaLifestyleSvetVesti

31.1.2021 15:55 Autor: Marko Miladinović 0

Preminuo jedan od osnivača benda The Animals, Hilton Valentin Preminuo jedan od osnivača benda The Animals, Hilton Valentin
Vodeći svetski mediji preneli su danas vest da je preminuo Hilton Valentin (Valentine), jedan od osnivača čuvenog rok benda The Animals i autor prepoznatljivog... Preminuo jedan od osnivača benda The Animals, Hilton Valentin

Vodeći svetski mediji preneli su danas vest da je preminuo Hilton Valentin (Valentine), jedan od osnivača čuvenog rok benda The Animals i autor prepoznatljivog gitarskog uvoda u njegovu obradu stare pesme The House of the Rising Sun.

Zajedno sa pevačem i frontmenom grupe Erikom Burdonom (Eric Burdon), koji je kasnije imao i zavidnu solo karijeru, Valentin je osnovao The Animals u engleskom gradu Njukaslu, 1963. godine. Već dve godine kasnije ova grupa je osvojila svet svojom verzijom gorepomenute bluz balade.

Način na koji je Valentin svirao svoju električnu gitaru – koja u prvoj polovini šezdesetih još uvek nije predstavljala standardnu “opremu” tadašnjih pop grupa – čak je i Bob Dilan (Bob Dylan) naveo kao veliku inspiraciju za svoje sviranje.

Burdon se oprostio od člana svog nekadašnjeg benda rečima “da Valentin nije samo svirao pesmu The House of the Rising Sun, već je i živeo njene stihove”.

Valentin je imao 77 godina, a razlozi njegove smrti nisu objavljeni u javnosti.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...