PREPOLOVLJEN BROJ VOZILA KOJA SU UŠLA U SRBIJU Treći kvartal ove godine zabeležio i pad broja putnika za 60 odsto

AnalizaBiznisSrbijaTurizamU fokusuVesti

23.11.2020 16:47 Autor: Ljiljana Begović 3

PREPOLOVLJEN BROJ VOZILA KOJA SU UŠLA U SRBIJU Treći kvartal ove godine zabeležio i pad broja putnika za 60 odsto PREPOLOVLJEN BROJ VOZILA KOJA SU UŠLA U SRBIJU Treći kvartal ove godine zabeležio i pad broja putnika za 60 odsto
Ukupan broj putničkih motornih vozila koja su ušla u Republiku Srbiju u trećem kvartalu 2020. godine manji je za 51,5 odsto  u odnosu na... PREPOLOVLJEN BROJ VOZILA KOJA SU UŠLA U SRBIJU Treći kvartal ove godine zabeležio i pad broja putnika za 60 odsto

Ukupan broj putničkih motornih vozila koja su ušla u Republiku Srbiju u trećem kvartalu 2020. godine manji je za 51,5 odsto  u odnosu na isti period prethodne godine, navodi se u saopštenju Republičkog zavoda za statistiku.

Domaćih vozila je manje za 48,2 odsto, dok je stranih vozila manje za 53,3 procenta. Najviše vozila u Srbiju ušlo je sa registracijom Mađarske, 9,9 odsto, slede Bosna i Hercegovina i Nemačka, sa učešćem od 6,1 odnosno 5,2 odsto.

Izlaz putničkih motornih vozila iz Republike Srbije manji je za 52,9 procenata u odnosu na isti period 2019. godine. Broj vozila s domaćom registracijom u izlazu je manji za 47,2 odsto, dok je u istom periodu izlaz vozila sa stranom registracijom manji za 56,2 procenta.   

Najbrojnija su vozila sa registracijom Bosne i Hercegovine, sa učešćem od sedam odsto, a zatim slede vozila sa registracijom Mađarske i  Nemačke od 6,8 i 5,8 odsto.

Foto: tanjug

Pad broja putnika od 60 odsto

Ukupan broj putnika koji su ušli u Republiku Srbiju tokom trećeg kvartala 2020. godine manji je za 60,3 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Ukupan broj putnika koji su izašli iz  Republike Srbije tokom trećeg kvartala 2020. godine manji je za 59,1 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Broj putnika u vozilima s domaćom registracijom manji je za 60,8 odsto, dok je  u vozilima sa stranom registracijom manji za 58,4 procenta.

Najveći broj vozila ušao je  preko graničnih prelaza s Bosnom i Hercegovinom 34,2 procenta , a zatim preko graničnih prelaza sa Hrvatskom i  Mađarskom, navodi se u saopštenju RZS.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...