Kompenzacija od 1,75 miliona evra

Prestroga kazna za Deutsche Telekom skupo koštala EU

EUFirme u fokusuU fokusuVesti

20.1.2022 09:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Prestroga kazna za Deutsche Telekom skupo koštala EU Prestroga kazna za Deutsche Telekom skupo koštala EU
Evropska komisija mora Deutsche Telekomu da plati kompenzaciju za neisplaćene kamate na preplaćeni iznos kazne koju mu je izrekla zbog kršenja evropskih propisa o... Prestroga kazna za Deutsche Telekom skupo koštala EU

Evropska komisija mora Deutsche Telekomu da plati kompenzaciju za neisplaćene kamate na preplaćeni iznos kazne koju mu je izrekla zbog kršenja evropskih propisa o ravnopravnom tržišnom nadmetanju, presudio je Opšti sud Evropske unije.

Naime, Evropska komisija je Deutsche Telekomu 2014. godine izrekla kaznu od 31 milion evra zbog kršenja propisa o ravnopravnom nadmetanju na slovačkom tržištu usluga širokopojasnog pristupa internetu, prenosi SeeBiz. Nemačka kompanija žalila se na odluku, ali je 2015. godine platila kaznu.

Opšti sud Evropske unije smanjio je iznos kazne za 12 miliona evra i Evropska komisija vratila je 2019. godine nemačkoj kompaniji taj iznos, ali je odbila da plati kamate, tvrdeći da nije ostvarila takav prihod.

Deutsche Telekom zatražio je isplatu kamata, potom je druga najviša sudska instanca u EU presudila u njegovu korist. EK je dužna da plati kamatu čak i ako nije ostvarila takav prihod od preplaćenog iznosa, dok je njime raspolagala, navedeno je u presudi, i određeno da se Deutsche Telekomu isplati kompenzacija od 1,75 miliona evra.

  • MIŠKOVIĆ

    20.1.2022 #1 Author

    ovo da se kod nas primeni mnogi bi pplaćali kazne

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...