devet profila za narednu školsku 2022/2023. godinu

Prijave poslodavaca za model dualnog obrazovanja do 30. novembra

BiznisPoslovanjePreduzetnikSrbijaVesti

23.11.2021 17:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Prijave poslodavaca za model dualnog obrazovanja do 30. novembra Prijave poslodavaca za model dualnog obrazovanja do 30. novembra
Zainteresovani poslodavci koji žele da se uključe u model dualnog obrazovanja za narednu školsku godinu, mogu da podnesu prijave do 30. novembra, a prateću... Prijave poslodavaca za model dualnog obrazovanja do 30. novembra

Zainteresovani poslodavci koji žele da se uključe u model dualnog obrazovanja za narednu školsku godinu, mogu da podnesu prijave do 30. novembra, a prateću dokumentaciju za akreditaciju treba da dostave najkasnije do 15. decembra Privrednoj komori Srbije, saopštili su u utorak iz PKS-a.

Novih devet profila za narednu školsku 2022/2023. godinu su elektrotehničar telekomunikacija, rukovalac poljoprivredne mehanizacije, kulinarski tehničar, hotelsko-restoraterski tehničar, turistički-tehničar, vodoinstalater, tehničar industrijske robotike, galanterista i izrađivač hemijskih proizvoda.

Poslodavci mogu da se prijave putem specijalizovanog veb portala Privredne komore Srbije http://portal.dualnoobrazovanje.rs/ na kojem kreiraju profil kompanije i u tri koraka, podnose prijavu za uključivanje u model dualnog obrazovanja.

Prilikom prijavljivanja, poslodavci podnose Izjavu o spremnosti za uključivanje u dualno obrazovanje i Zahtev za akreditaciju, navodi se u saopštenju.

Prateću dokumentaciju za akreditaciju poslodavci treba da dostave najkasnije do 15. decembra, elektronskim putem na mejl: obrazovanje@pks.rs ili na adresu Privredne komore Srbije, Resavska 13-15, Beograd.

Privredna komora Srbije

RESAVSKA 13, 11050 Beograd (Vračar), Srbija

Poslovni prihodi (RSD):
20.277.461,68 (2020)
Broj zaposlenih:
500 (2020)

Sve prijave koje sadrže potpunu dokumentaciju biće objedinjene u Plan potreba privrede, koji PKS zvaničnim putem dostavlja Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Konačnu odluku o strukturi upisa i odobrenim dualnim profilima doneće Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavljivanjem Konkursa za upis učenika u srednje škole, koji se očekuje krajem marta 2022. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...