PRIMAOCI HRVATSKIH PENZIJA U SRBIJI do 31. jula treba da dostave potvrde o životu

NovacRegionVesti

13.6.2020 10:33 Autor: Marija Jovanović 0

PRIMAOCI HRVATSKIH PENZIJA U SRBIJI do 31. jula treba da dostave potvrde o životu PRIMAOCI HRVATSKIH PENZIJA U SRBIJI do 31. jula treba da dostave potvrde o životu
Hrvatski zavod za penziono osiguranje saopštio je da svi korisnici hrvatske penzije koji žive na teritoriji Srbije treba do 31. jula da dostave popunjene,... PRIMAOCI HRVATSKIH PENZIJA U SRBIJI do 31. jula treba da dostave potvrde o životu

Hrvatski zavod za penziono osiguranje saopštio je da svi korisnici hrvatske penzije koji žive na teritoriji Srbije treba do 31. jula da dostave popunjene, potpisane i overene potvrde da su živi.

Hrvatski penzioneri sa prebivalištem u Srbiji imaju obavezu da dostavljaju potvrde o životu jer nisu obuhvaćeni elekstronskom razmenom podataka koja je obavezna za redovnu isplatu penzija.

Zavod je naveo da su potvrde odštampane nakon što je dobio obaveštenje Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Srbije da su prestale vanredne okolnosti prouzrokovane epidemijom korona virusa.

Svi korisnici hrvatskih penzija ove potvrde treba da dostave Hrvatskom zavodu za penziono osiguranje do 31. jula 2020. godine, navodi se u saopštenju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...