Anti-dampinške mere na uvoz građevinskog materijala i životinjskog koncentrata

Prištinske vlasti uvele taksu na robu iz centralne Srbije

RegionSrbijaVesti

8.10.2021 15:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Prištinske vlasti uvele taksu na robu iz centralne Srbije Prištinske vlasti uvele taksu na robu iz centralne Srbije
Ministarstvo industrije privremenih institucija u Prištini odlučilo je danas da uvede zaštitne anti-damping mere na neke proizvode iz centralne Srbije. Kako je saopštila ministarka... Prištinske vlasti uvele taksu na robu iz centralne Srbije

Ministarstvo industrije privremenih institucija u Prištini odlučilo je danas da uvede zaštitne anti-damping mere na neke proizvode iz centralne Srbije.

Kako je saopštila ministarka Rozeta Hajdari, te mere su donete „radi zaštite industrije i trgovine“, prenosi Tanjug, pozivajući se na prištinski Zeri.

Hajdari je objasnila da se jedna od mera odnosi se na uvođenje naknade od tri evrocenta po kilogramu na uvoz životinjskog koncentrata iz centralne Srbije, a druga takođe tri evrocenta za uvoz jedne jedinice građevinskog bloka.

Prema njenim rečima, mere su uvedene nakon analize urađene na zahtev lokalnih proizvođača koncentrata za živinu i Udruženja proizvođača građevinskog materijala, a kojom je, kako kaže, utvrđeno da se lokalni proizvodi prodaju po nižim cenama nego u centralnoj Srbiji.

Kako prenosi Koha, mere će važiti narednih šest meseci, a onda će se produžiti za još šest, ukoliko bude potrebe.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...