Vrednost privrednog giganta procenjena na 800.000 evra

Privatizacija Solane Ulcinj biće pravno regulisana

Firme u fokusuRegionU fokusuVesti

12.1.2022 11:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Privatizacija Solane Ulcinj biće pravno regulisana Privatizacija Solane Ulcinj biće pravno regulisana
Mnoge kontroverze su pratile proces privatizacije ulcinjske Solane, saopštili su iz kabineta potpredsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića i dodali da očekuju da će... Privatizacija Solane Ulcinj biće pravno regulisana

Mnoge kontroverze su pratile proces privatizacije ulcinjske Solane, saopštili su iz kabineta potpredsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića i dodali da očekuju da će ruka pravde konačno stići i do tog preduzeća.

Iz kabineta Abazovića su saopštili da su mnogi postupci privatizacija nekadašnjih crnogorskih privrednih giganata zapravo predstavljali klasičnu pljačku državne imovine, piše agencija Mina, pozivajući se na RTCG.

“Nezamislivo je da je tako vredan ekološki unikat u Crnoj Gori, koji se prostire na 15 miliona kvadrata, tada procenjen na 800.000 evra. Stečaj je uveden zbog duga za električnu energiju od 14.000 evra za prostor koji vredi 250 miliona evra”, naveli su iz kabineta potpredsednika crnogorske vlade.

„Bitno je napomenuti da su mnogi postupci privatizacija nekadašnjih crnogorskih privrednih giganata zapravo predstavljali klasičnu pljačku državne imovine, što je opštepoznata činjenica”, rekli su iz kabineta.

Upravo zbog toga, kako su kazali, čvrsto veruju da će tužilaštvo preuzeti svoju Ustavom propisanu ulogu i pozabaviti se sa mnogim korupcionaškim aferama iz prethodnih decenija.

“U tome će, bez sumnje, imati puno posla“, dodali su iz Abazovićevog kabineta.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...