Vlada planira da u tržište rada uključi migrantkinje

Privredni rast Austrije biće sporiji nego što se prognoziralo

EUVesti

21.12.2021 10:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Privredni rast Austrije biće sporiji nego što se prognoziralo Privredni rast Austrije biće sporiji nego što se prognoziralo
Austrijska privreda će rasti slabije nego što se prognoziralo, posebno zbog nedavnog zatvaranja. Organizacija za ekonomski razvoj i saradnju (OECD) je prognozu rasta austrijske... Privredni rast Austrije biće sporiji nego što se prognoziralo

Austrijska privreda će rasti slabije nego što se prognoziralo, posebno zbog nedavnog zatvaranja. Organizacija za ekonomski razvoj i saradnju (OECD) je prognozu rasta austrijske privrede za tekuću godinu smanjila sa 4,1 odsto na 3,7 odsto, piše Tanjug.

Za iduću godinu prognoziran je rast od 4,9 odsto.

Međutim, u prognozu za 2022. godinu nisu uračunate moguće posledice širenja omikron soja korona virusa, istakao je generalni sekretar OECD Matijas Korman (Mathias Cormann).

On je ukazao da Austrija, u odnosu na svoj BDP, ima veću zaduženost nego slične zemlje, zbog čega je potrebna srednjoročna strategija konsolidacije.

OECD, kaže Korman, ne preporučuje da se za dan ukine pomoć, ali je potrebno imati srednjoročni plan.

On navodi takođe da treba kompenzovati starenje stanovništva time što će se više žena i migranata biti uključeno na tržište rada.

Stopa rada na puno radno vreme žena u Austriji je na svega 50 odsto, a prosek u Evropskoj uniji je 65 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...