očekivana povećana tražnja, briga za radnike na prvom mestu

Proces proizvodnje u EPS-u organizovati u skladu sa klimatskim uslovima

SrbijaVesti

13.8.2024 14:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Proces proizvodnje u EPS-u organizovati u skladu sa klimatskim uslovima Proces proizvodnje u EPS-u organizovati u skladu sa klimatskim uslovima
Generalni direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Dušan Živković ocenio je danas, tokom posete Rudarskom basenu „Kolubara“, da je neophodno proces proizvodnje uglja organizovati u skladu... Proces proizvodnje u EPS-u organizovati u skladu sa klimatskim uslovima

Generalni direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Dušan Živković ocenio je danas, tokom posete Rudarskom basenu „Kolubara“, da je neophodno proces proizvodnje uglja organizovati u skladu sa klimatskim uslovima, kako bi rudari bezbedno i kvalitetno obavljali svoj posao.

Živković je apelovao na rukovodioce proizvodnje površinskih kopova da vode računa o zdravlju i bezbednosti radnika, kao i tehnološkom radu mašina i postrojenja u otežanim vremenskim uslovima.

„Očekujemo povećanu potrošnju električne energije, ali građani nemaju razloga za brigu, jer je EPS spreman da obezbedi dovoljne količine električne energije i visoke temperature neće uticati na realizaciju plana proizvodnje“, rekao je Živković, a preneo EPS.

On je sa rukovodiocima „Kolubare“ razgovarao i o remontima proizvodnih postrojenja i pripremama za predstojeću zimsku sezonu.

„Prioritet je realizacija plana, a nama je da upravljajući procesima obezbedimo nastavak stabilne proizvodnje uglja i otkrivke i to se jasno očekuje od svih rukovodilaca. Posebna pažnja mora biti usmerena na Polje ‘E’, kako bi se stvorili uslovi za dalje aktivnosti na otvaranju kopa u punom kapacitetu“, kazao je Živković.

  • meli77

    13.8.2024 #1 Author

    Zaista je potrebno radnu snagu prilagoditi klimatskim uslovima

    Odgovori

  • Vladimir

    13.8.2024 #2 Author

    Sramota je da salju racun kod izvrsitelja zato sto nije placen racun.Tako da ti jos i izvrsitelj uzima 11000 dinara. A uopste se neradi o utrosenoj struji nego nezelim da placam tv pretplatu za rts.Jer ja placam kablovsku televiziju a kablovska je duzna da plati rts.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    13.8.2024 #3 Author

    Zastita radnika i humani uslivi za rad sa boljim platama…

    Odgovori

  • Jj992

    13.8.2024 #4 Author

    EPS bi trebao da funkcionise bolje …

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.