procenjuje se da je od početka godine u kini prodato 1,7 miliona električnih automobila

Prodaja e-vozila kineske kompanije BYD povećana više od 300 odsto

BerzaNovacSvetVesti

6.9.2021 11:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Prodaja e-vozila kineske kompanije BYD povećana više od 300 odsto Prodaja e-vozila kineske kompanije BYD povećana više od 300 odsto
Kineska kompanija BYD prodala je u avgustu 2021. godine 61.409 elektičnih vozila, odnosno više nego trostruko u odnosu na isti period prošle godine, jer... Prodaja e-vozila kineske kompanije BYD povećana više od 300 odsto

Kineska kompanija BYD prodala je u avgustu 2021. godine 61.409 elektičnih vozila, odnosno više nego trostruko u odnosu na isti period prošle godine, jer potražnja za e-automobilima na najvećem svetskom tržištu automobila nastavlja da raste.

Broj prodatih vozila kompanije u avgustu takođe je veći u odnosu na jul kada je kupocima isporučeno 50.492 automobila, prenosi CNBC.

Vrednost akcija kompanije BYD na jutrošnjem trgovanju na Hongkoškoj berzi porasla je za 5,5 odsto.

Kompanija BYD, koju podržava investicioni fond Berkshire Hathaway čuvenog američkog biznismena Vorena Bafeta (Warren Buffett), jedan je od najvećih proizvođača električnih vozila u Kini. Uprkos problemima koji pogađaju automobilsku industriju, kao što su nestašica čipova i rast cena materijala, potražnja za električnim vozilima u Kini buja jer vlada pomaže razvoj tog sektora.

Pocenjuje se da je od januara do kraja avgusta ove godine u Kini prodato 1,7 miliona novih električnih automobila, ili za 600.000 više nego u istom periodu 2020. godine, prema izjavi koju je agenciji Reuters dao zamenik ministra kineskog Ministarstva industrije i informacionih tehnologija.

  • Anna

    6.9.2021 #1 Author

    Tim tempom proizvodnje električni automobili će uskoro svima biti dostupni

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...