Posle više godina stečajnog postupka, upravnik raspisao licitaciju za čuvenu firmu

Prodaje se fabrika pumpi Jastrebac Niš

NovacSrbijaStečajVesti

23.6.2021 13:54 Autor: Miljan Paunović 0

Prodaje se fabrika pumpi Jastrebac Niš Prodaje se fabrika pumpi Jastrebac Niš
Stečajni upravnik objavio je prodaju fabrike pumpi Jastrebac Niš, a početna cena je 113,5 miliona dinara. Kako se navodi u oglasu, najznačajniju imovinu čine građevinski... Prodaje se fabrika pumpi Jastrebac Niš

Stečajni upravnik objavio je prodaju fabrike pumpi Jastrebac Niš, a početna cena je 113,5 miliona dinara. Kako se navodi u oglasu, najznačajniju imovinu čine građevinski objekti u Nišu, poslovni prostor u Sarajevu, kao i oprema i postrojenja.

Najvažniju opremu ove fabrike čine građevinski objekti u Nišu, poslovni prostor u Sarajevu, postrojenja i oprema, zalihe i sistemski softver, navodi se u oglasu.

Prva licitacija je zakazana za 23. jul u niškom Privrednom sudu.

Fabrika pumpi Jastrebac nastavila je tradiciju fabrike mašina i livnice „Pejić, Stefanović i kompanija“ koja je osnovana 1910. u Pirotu, a u Nišu je kao mašinska radionica počela sa radom 1918. godine. Od 1945. godine fabrika je radila pod nazivom Livnica i fabrika mašina Jastrebac. Osnovni program fabrike činile su centrifugalne pumpe, zapreminske pumpe i armatura.

Posle neuspele privatizacije i otvaranja stečaja, Jastrebac se našao u postupku reorganizacije, a od 2018. godine je u stečaju.

JASTREBAC AD NIŠ – U STEČAJU

BULEVAR 12, Niš (Crveni Krst), Srbija

Poslovni prihodi (RSD):
19.518,59 ( 2020)
Broj zaposlenih:
( 2020)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...