Broj korisnika društvene mreže porastao na 2,9 milijardi

Profit Facebooka veći od 10 milijardi dolara u drugom kvartalu

NovacSvetVesti

29.7.2021 08:51 Autor: Vladimir Jokanović 0

Profit Facebooka veći od 10 milijardi dolara u drugom kvartalu Profit Facebooka veći od 10 milijardi dolara u drugom kvartalu
Kompanija Facebook povećala je prihod u drugom kvartalu tekuće godine na 29 milijardi dolara u odnosu na 18,69 milijardi dolara u istom periodu 2020.... Profit Facebooka veći od 10 milijardi dolara u drugom kvartalu

Kompanija Facebook povećala je prihod u drugom kvartalu tekuće godine na 29 milijardi dolara u odnosu na 18,69 milijardi dolara u istom periodu 2020. godine. Međutim, kompanija je saopštila da će se rast prihoda „značajno usporiti“ u drugoj polovini 2021. godine.

Očekuje se da će usporavanje prodaje doći posle sve snažnijeg rasta, nakon perioda zaključavanja kada su kompanije koristile online oglase kako bi doprle do potrošača, prenosi BBC. Vrednost akcija Facebooka pala je za pet procenata nakon radnog vremena berze.

Osnivač i izvršni direktor kompanije Mark Zakerberg (Mark Zuckerberg) ocenio je da je prethodni kvartal bio snažan, kao i da je Facebook nastavio da pomaže ljudima i preduzećima da ostanu povezani. Broj korisnika ove društvene mreže porastao je na 2,9 milijardi.

Premda je profit kompanije u drugom kvartalu udvostručen na 10,4 milijarde dolara, Facebook upozorava da očekuje da će se stope rasta ukupnih prihoda iz godine u godinu značajno usporiti. Kompanija je takođe ukazala na druge izazove u narednim mesecima, poput novih kontrola privatnosti, čiji je cilj da ograniče oglašivače u praćenju korisnika.

Uprkos zabrinutosti zbog politike privatnosi, Zakerberg je nedavno izneo svoje planove da u narednih pet godina transformiše Facebook iz društvene mreže u „kompaniju metaverzuma“. Metaverzum je svet na mreži u kojem se komunicira pomoću slušalica za virtuelnu stvarnost.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...