SoftBank planira da unovči investicije u tehnološku kompaniju prodajom akcija na berzi

Proizvođač poluprovodnika Arm otpušta skoro 15 odsto zaposlenih

NovacPoslovanjeSvetVesti

15.3.2022 11:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Proizvođač poluprovodnika Arm otpušta skoro 15 odsto zaposlenih Proizvođač poluprovodnika Arm otpušta skoro 15 odsto zaposlenih
U firmi Arm, u vlasništvu investicione banke SoftBank Group, najavljeno je otpuštanje skoro 15 odsto zaposlenih kako bi se smanjili troškovi i poslovanje usmerilo... Proizvođač poluprovodnika Arm otpušta skoro 15 odsto zaposlenih

U firmi Arm, u vlasništvu investicione banke SoftBank Group, najavljeno je otpuštanje skoro 15 odsto zaposlenih kako bi se smanjili troškovi i poslovanje usmerilo na manji broj projekata.

Kako je u saopštenju za zaposlene izjavio generalni direktor kompanije Rene Has (Rene Haas), biće otpušteno od 12 do 15 odsto zaposlenih u poslovnicama u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama, navodi izvor upućen u situaciju. Pomenutih 15 odsto u ovom slučaju uključuje skoro 1.000 ljudi, a većina otkaza neće pogoditi inženjerske pozicije, piše Bloomberg.

Has je preuzeo poziciju direktora u kompaniji za proizvodnju poluprovodnika prošlog meseca nakon što je propao dogovor o prodaji vrednoj 40 milijardi dolara, koliko je kompanija Nvidia predložila. SoftBank je od tada usmerava poslovanje ka prvobitnom planu da svoju investiciju u Arm unovči prodajom akcija kompanije na berzi.

Arm je jedna od najvažnijih kompanija u industriji poluprovodnika vrednoj 500 milijardi dolara. Dizajn i tehnologija ove kompanije su sveprisutni, posebno zahvaljujući ključnoj ulozi koju njeni čipovi za čuvanje podataka igraju u iPhone modelima mobilnih telefona. Od kada ju je otkupila investiciona banka SoftBank, kompanija troši značajan deo sredstava u razvoj poslovanja.

“Kao i svaki drugi biznis, Arm konstantno revidira svoje poslovne planove kako bi kompanija postigla balans između prilika i troškova. Nažalost, ovaj proces uključuje predloženo smanjenje broja zaposlenih”, saopšteno je iz kompanije.

  • GOCA BG

    15.3.2022 #1 Author

    Revidira poslovanje dajuci otkaz ljudima…Bravo za kompaniju🙄🤦

    Odgovori

  • ZVE84

    20.3.2022 #2 Author

    Tako fatalna greška u poslovanju

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...