PROIZVODNJA STRUJE U SRBIJI STABILNA, smanjena potrošnja

SrbijaVesti

26.3.2020 14:49 Autor: Ljiljana Begović 0

PROIZVODNJA STRUJE U SRBIJI STABILNA, smanjena potrošnja PROIZVODNJA STRUJE U SRBIJI STABILNA, smanjena potrošnja
Proizvodnja električne energije u Srbiji je potpuno stabilna i svi proizvodni kapaciteti rade, potrošnja je smanjena, sprovode se neophodne mere zaštite i nijedan zaposleni... PROIZVODNJA STRUJE U SRBIJI STABILNA, smanjena potrošnja

Proizvodnja električne energije u Srbiji je potpuno stabilna i svi proizvodni kapaciteti rade, potrošnja je smanjena, sprovode se neophodne mere zaštite i nijedan zaposleni u EPS-u nije zaražen korona virusom, izjavio je vršilac dužnosti direktora „Elektroprivrede Srbije“ Milorad Grčić.

On je naveo da je potrošnja struje između pet i sedam odsto manja nego prethodnih godina u istom periodu, verovatno zbog toga što privreda radi smanjenim kapacitetom. „Potrošnja u domaćinstvima ne diže mnogo ili smanjuje ‘konzum’, glavni je pokazatelj privreda. Od pet do sedam posto nije strašno, to pokazuje da privreda radi“, rekao je on.

Da bi se sprečilo širenje korona virusa država i predsednik Aleksandar Vučić doneli su određene mere, a da bi se te mere sprovele neophodno je da funkcioniše infrastruktura, jedan od najznačajnih segmenata infrastrukturte je proizvodnja struje koja je neophodna i za rad domova zdravlja, bolnica, za sprovođenje on-line nastave“, rekao je Grčić .

Prema njegovim rečima, svim zaposlenim u EPS-u širom Srbije podeljene su zaštitne maske, dok su zaštitne rukavice podeljene po prioritetima jer ih, za sada, nema dovoljno. Grčić napominje da su napravljeni prioriteti, smanjen je broj ljudi koji dolaze na posao za skoro 9.000, od nešto oko 30.000 koji rade u EPS. „Neki koriste prošlogodišnji odmor, neki rade od kuće, sve funkcioniše, ako je neko neophodan pozovemo ga. Ono što je bitno nijedan zaposleni u EPS-u nije zaražen korona virusom“, naveo je on.

Grčić je odao priznanje svim zaposlenima, ljudima koji rade, koji su na najvažnijim mestima, koji direktno učestvuju u procesu proizvodnje uglja, struje i transporta električne energije, a koji, kaže, više nego ozbiljno shvataju situaciju, poštuju mere.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...