PROIZVODNJE MOGU DA RADE PUNIM KAPACITETOM Privredni subjekti dužni da osiguraju bezbednost zaposlenih i korisnika

SrbijaVesti

27.4.2020 09:27 Autor: Marija Jovanović 0

PROIZVODNJE MOGU DA RADE PUNIM KAPACITETOM  Privredni subjekti dužni da osiguraju bezbednost zaposlenih i korisnika PROIZVODNJE MOGU DA RADE PUNIM KAPACITETOM  Privredni subjekti dužni da osiguraju bezbednost zaposlenih i korisnika
Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19 doneo je Zaključak kojim se preporučuje svim privrednim subjektima da nastave sa radom punim kapacitetom, uz poštovanje... PROIZVODNJE MOGU DA RADE PUNIM KAPACITETOM  Privredni subjekti dužni da osiguraju bezbednost zaposlenih i korisnika

Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19 doneo je Zaključak kojim se preporučuje svim privrednim subjektima da nastave sa radom punim kapacitetom, uz poštovanje preventivnih mera koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti.

Ova preporuka naročito se odnosi na one koji obavljaju proizvodnu delatnost, a svi privredni subjekti dužni su da osiguraju bezbednost zaposlenih i korisnika usluga.

Kako navode u Privrednoj komori Srbije (PKS), preventivne mere Kriznog štaba odnose se na organizaciju posla, radnih aktivnosti i radnog prostora kako bi se osigurala bezbednost zaposlenih i korisnika usluga, kupaca, i drugih lica koja ulaze u poslovne prostorije.

Pre svega neophodno je izbeći fizički kontakt između lica kad god to priroda posla dozvoljava, što podrazumeva takozvana fizičku distancu među zaposlenima. Obavezna je dezinfekcija prostorija, podova, mobilijara, mašina, alata i uređaja za rad posle pružene usluge svakom pojedinačnom korisniku, kao i obavezno postavljanje dezo barijera i to dezinfekcionim sredstvom – hlornim preparatima, preparatima na bazi alkohola sa minimalno 70 odsto alkohola ili drugim dezinfekcionim sredstvom.

Zaposleni su dužni da koriste maske i rukavice, a obavezna je i dezinfekcija nogu i ruku svih lica koja ulaze u poslovni prostor, kao i redovna dezinfekcija svih zajedničkih i higijenskih prostorija.   

U slučaju sumnje da neko lice ima simptome zarazne bolesti Covid-19, kao što su povišena temperatura i jedan od znakova i simptoma – kašalj, kratkoća daha i otežano disanje, odgovorno lice privrednog subjekta dužno je da, bez odlaganja udalji to lice iz radnih prostorija, sa preporukom da se odmah javi nadležnom domu zdravlja – Covid ambulanti,

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...