PROJEKTI SU NAJVAŽNIJI ZA DFC Dolazak američke korporacije znači investicije, ali i veće plate i penzije, kaže Mali

InvesticijeSrbijaVesti

18.9.2020 09:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

PROJEKTI SU NAJVAŽNIJI ZA DFC Dolazak američke korporacije znači investicije, ali i veće plate i penzije, kaže Mali PROJEKTI SU NAJVAŽNIJI ZA DFC Dolazak američke korporacije znači investicije, ali i veće plate i penzije, kaže Mali
Visoka delegacija američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) stiže u ponedeljak, 21. septembra u Beograd, čime i zvanično počinje realizacija sporazuma koji je 4.... PROJEKTI SU NAJVAŽNIJI ZA DFC Dolazak američke korporacije znači investicije, ali i veće plate i penzije, kaže Mali

Visoka delegacija američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) stiže u ponedeljak, 21. septembra u Beograd, čime i zvanično počinje realizacija sporazuma koji je 4. septembra potpisan u Beloj kući, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

Američka delegacija, na čelu sa izvršnim direktorom DFC Adamom Bolerom, ostaće u Srbiji četiri dana, precizirao je ministar finansija, dodavši da će tim ove korporacije imati dovoljno vremena da se upozna sa svim okolnostima.

„Dve nedelje nakon boravka u Vašintonu, krećemo u konkretno i direktno sprovođenje sporazuma, što je politički i ekonomski veoma važno“, kazao je Mali, gostuući na televiziji Prva, ocenivši da je dolazak američke korporacije važan za sve građane Srbije, jer će DFC iz Beograda pokrivati ceo region.

Foto: Tanjug

Cilj ove razvojne korporacije jeste da učestvuje u finansiranju projekata iz raznih oblasti, te je stoga njihov dolazak, kako smatra Mali, veliki i snažan momenat za razvoj, ne samo srpske, već i ekonomije u celom regionu.

Za DFC su projekti najvažniji. To za građane znači, ne samo nove investicije i bolju infrastrukturu, već i nova radna mesta, veće prilive u budžet, pa i novac za veće plate i penzije„, objasnio je ministar finansija, podsetivši da su čelnici američke korporacije impresionirani makroekonomskom stabilnošću Srbije, reakcijom na finansijsku krizu, izazvanu korona virusom, očuvanjem radnih mesta i proizvodnih kapaciteta.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...