PROSEČNA PLATA U REPUBLICI SRPSKOJ U OKTOBRU 964 KONVERTIBILNE MARKE Realno manje za 1,1 odsto

RegionVesti

24.11.2020 09:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

PROSEČNA PLATA U REPUBLICI SRPSKOJ U OKTOBRU 964 KONVERTIBILNE MARKE Realno manje za 1,1 odsto PROSEČNA PLATA U REPUBLICI SRPSKOJ U OKTOBRU 964 KONVERTIBILNE MARKE Realno manje za 1,1 odsto
Prosečna plata u Republici Srpskoj u oktobru ove godine posle oporezivanja bila je 964 konvertibilne marke (KM) i nominalno je manja od septembarske za... PROSEČNA PLATA U REPUBLICI SRPSKOJ U OKTOBRU 964 KONVERTIBILNE MARKE Realno manje za 1,1 odsto

Prosečna plata u Republici Srpskoj u oktobru ove godine posle oporezivanja bila je 964 konvertibilne marke (KM) i nominalno je manja od septembarske za 0,1 odsto, a realno je manja za 1,1 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Najviša oktobarska plata nakon oporezivanja u Republici Srpskoj (RS) od 1.451 KM bila je u oblasti finansijske i delatnosti osiguranja, a najmanja od 664 KM u građevinarstvu. Prosečna oktobarska bruto plata u RS iznosila je 1.494 KM.

Prema zvaničnim statističkim podacima, cene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju, merene indeksom potrošačkih cena, u oktobru ove godine u odnosu na isti mesec prošle godine u proseku su niže za 1,9 odsto, dok su u odnosu na septembar u proseku više za jedan procenat.

Najveći godišnji rast cena u oktobru od 3,4 odsto zabeležen je kod alkoholnih pića I duvana, I to pre svega zbog većih cena duvana od 3,9 odsto i piva od 3,1 odsto, dok je najveći pad cena na godišnjem nivou od 11,5 odsto bio kod prevoza zbog nižih cena goriva i maziva.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...