u odnosu na jun 1,6 odsto veća

Prosečna zarada u Crnoj Gori u julu 851 evro

RegionVesti

30.8.2024 13:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Prosečna zarada u Crnoj Gori u julu 851 evro Prosečna zarada u Crnoj Gori u julu 851 evro
Prosečna zarada bez poreza i doprinosa u julu je, prema podacima Monstata, iznosila 851 evro i bila je 1,6 odsto veća u odnosu na... Prosečna zarada u Crnoj Gori u julu 851 evro

Prosečna zarada bez poreza i doprinosa u julu je, prema podacima Monstata, iznosila 851 evro i bila je 1,6 odsto veća u odnosu na jun.

Prosečna neto zarada u julu je u odnosu na isti mesec prošle godine, zabeležila rast od 6,8 odsto, prenosi Mina.

Prosečna bruto zarada u julu je iznosila 1.070 evra.

„Ako se ima u vidu da su potrošačke cene u julu u odnosu na jun zabeležile rast od 0,4 odsto, proizilazi da su realne zarade za isti period porasle 1,2 odsto”, navodi se u saopštenju Monstata.

Prosečne zarade bez poreza i doprinosa u julu su, u odnosu na prethodni mesec, zabeležile rast u sektorima obrazovanje 6,2 odsto, saobraćaj i skladištenje 4,7 odsto, snabdevanje vodom i upravljanje otpadnim vodama i usluge smeštaja i ishrane po 2,8 odsto, umetničke, zabavne i rekreativne delatnosti 2,5 odsto, informisanje i komunikacije 2,4 odsto i građevinarstvo 1,9 odsto.

Rast su zabeležili i sektori finansijske i delatnost osiguranja i zdravstvene i socijalne zaštite po 1,5 odsto, ostale uslužne delatnosti 1,2 odsto, prerađivačka industrija, poslovanje nekretninama i administrativne i pomoćne uslužne delatnosti po jedan odsto, trgovina na veliko i malo, popravka motornih vozila i motocikala 0,7 odsto i poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 0,5 odsto.

Pad prosečne zarade bez poreza i doprinosa u julu u odnosu na prethodni mesec zabeležen je u sektorima snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija 2,2 odsto, državna uprava i odbrana i obavezno socijalno osiguranje jedan odsto, a vađenje ruda i kamena i stručne, naučne i tehničke delatnosti po 0,1 odsto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.