štrajk ušao u deveti dan

Protest radnika Samsunga u Indiji, traže bolje plate i uslove rada

SvetVesti

17.9.2024 18:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Protest radnika Samsunga u Indiji, traže bolje plate i uslove rada Protest radnika Samsunga u Indiji, traže bolje plate i uslove rada
Radnici u fabrici kompanije Samsung u južnoj Indiji nastavili su protest u utorak, i to deveti dan zaredom, uprkos tome što je policija privodila... Protest radnika Samsunga u Indiji, traže bolje plate i uslove rada

Radnici u fabrici kompanije Samsung u južnoj Indiji nastavili su protest u utorak, i to deveti dan zaredom, uprkos tome što je policija privodila pojedine radnike, koji ovim protestom traže bolje plate i uslove rada.

Oko 90 odsto od 1.723 radnika u fabrici Samsung India Sriperumbudur u državi Tamil Nadu štrajkuje, prema podacima Centra indijskih sindikata (CITU), koji podržava ovaj protest, prenosi Anadolu Agency.

CITU je saopštio da je više od 100 radnika u štrajku privedeno u ponedeljak, ali su kasnije pušteni.

„Samo fabrika Samsung Sriperumbudur koja proizvodi kućne aparate čini oko trećinu godišnjeg prihoda kompanije od 12 milijardi dolara dobijenog iz Indije. Radnici u ovom pogonu su podvrgnuti dugom radnom vremenu, mučnom intenzitetu radnog pritiska da svaki proizvod poput frižidera, veš-mašine ili TV-a završe za 10-15 sekundi, neprekidnom radu po četiri do pet sati i nebezbednim uslovima rada“, navode iz sindikata.

Zamenik generalnog sekretara sindikata CITU u utorak je zahtevao da „policija odmah povuče prijave protiv uhapšenih radnika“.

Samsung je prošle nedelje saopštio da je pokrenuo razgovore sa radnicima fabrike u Čenaju „kako bi se sva pitanja rešila što pre“.

  • SUNCE

    18.9.2024 #1 Author

    Kakav bezobrazluk da uhapse radnike koji strajkuju zbog teskih uslova rada.Sramota.

    Odgovori

  • SABRINA

    18.9.2024 #2 Author

    Ne bih ni da zamislim u kojim uslovima rade.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.