Sledeće godine biće dodeljeno novih 100 miliona evra kroz dva javna poziva za građane

Prvi ugovori za zamenu stolarije biće potpisani krajem avgusta

SrbijaVesti

14.7.2021 10:18 Autor: Marko Miladinović 0

Prvi ugovori za zamenu stolarije biće potpisani krajem avgusta Prvi ugovori za zamenu stolarije biće potpisani krajem avgusta
Iako će nam biti potrebno nekoliko godina da svi vlasnici u Srbiji koji to još nisu učinili, izoluju svoje kuće, stanove, zgrade, to će... Prvi ugovori za zamenu stolarije biće potpisani krajem avgusta

Iako će nam biti potrebno nekoliko godina da svi vlasnici u Srbiji koji to još nisu učinili, izoluju svoje kuće, stanove, zgrade, to će na nacionalnom nivou doneti uštedu od 40 odsto, a građanima će smanjiti račune za 25 odsto.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da će građani Srbije prve ugovore za zamenu stolarije prema konkursu za dodelu sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, biti potpisani krajem avgusta, kao i da će u cilju ušteda energije novi javni pozivi biti raspisani u decembru, te naredne godine još dva.

Samo sledeće godine biće izdvojeno više od 100 miliona evra za zamenu stolarije. Svi oni koji nisu mogli u prethodnih 10, 20 ili više godina da izoluju kuće, zgrade, stanove, zamene stolariju, kotlove sada će moći to da urade, rekla je Mihajlovićeva.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...