Moskva spremna da "sutra uključi" gasovod Severni tok II

Putin: Nećemo isporučiti ništa ako je to suprotno našim ekonomskim interesima

SvetU fokusuVesti

7.9.2022 13:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Putin: Nećemo isporučiti ništa ako je to suprotno našim ekonomskim interesima Putin: Nećemo isporučiti ništa ako je to suprotno našim ekonomskim interesima
Moskva više neće isporučivati naftu ili gas zemljama koje ograničavaju cenu, upozorio je u sredu ruski predsednik Vladimir Putin, dok Zapad razmatra uvođenje takve... Putin: Nećemo isporučiti ništa ako je to suprotno našim ekonomskim interesima

Moskva više neće isporučivati naftu ili gas zemljama koje ograničavaju cenu, upozorio je u sredu ruski predsednik Vladimir Putin, dok Zapad razmatra uvođenje takve mere.

Ograničavanje cena „bila bi apsolutno glupa odluka“, rekao je Putin na ekonomskom forumu u Vladivostoku, prenosi Beta.

„Nećemo isporučiti ništa ako je to u suprotnosti sa našim interesima, u ovom slučaju ekonomskim. Ni gas, ni naftu, ni ugalj… Ništa.“, dodao je on.

Ruski predsednik je istakao da je Moskva spremna da „sutra uključi“ gasovod Severni tok II za isporuku gasa Evropi ako Evropska unija da zeleno svetlo, prenosi Anadolu Agency.

Govoreći na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku, Putin je rekao da je potrebno samo pritisnuti dugme da bi se Severni tok pustio u funkciju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...