govorilo se i o ceni gasa

Putin predložio Erdoganu izgradnju gasnog čvorišta u Turskoj

BiznisInfrastrukturaSvetVesti

13.10.2022 18:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Putin predložio Erdoganu izgradnju gasnog čvorišta u Turskoj Putin predložio Erdoganu izgradnju gasnog čvorišta u Turskoj
Turska je najpouzdanija ruta za isporuke gasa Evropskoj uniji (EU), saopštio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa turskim kolegom Redžepom Erdoganom (Recep... Putin predložio Erdoganu izgradnju gasnog čvorišta u Turskoj

Turska je najpouzdanija ruta za isporuke gasa Evropskoj uniji (EU), saopštio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa turskim kolegom Redžepom Erdoganom (Recep Tayyip Erdogan) i predložio izgradnju gasnog čvorišta u toj zemlji.

„Tokom rada čvorišta, koje bismo mogli zajedno da izgradimo, ono bi, naravno, bilo i platforma ne samo za trgovanje gasom, već i za utvrđivanje cene, što je veoma važno pitanje – pitanje cene“, rekao je Putin.

On je dodao da su ove cene danas izuzetno visoke i da bi lako mogli da ih usmere na normalan tržišni nivo, bez ikakvih političkih prizvuka, prenosi Mina.

Putin je prethodno u sredu nagovestio da bi Rusija mogla da napravi veliko gasno čvorište u Turskoj preusmeravanjem isporuka koje su namenjene gasovodima Severni tok ispod Baltičkog mora, koji su oštećeni u eksplozijama prošlog meseca.

Švedske i danske vlasti istražuju te eksplozije kao akte sabotaže, ali još nisu saopštile ko po njihovom mišljenju stoji iza njih.

 • GOCA BG

  13.10.2022 #1 Author

  Odgovarace i Rusiji i Turskoj…

  Odgovori

 • Tina

  14.10.2022 #2 Author

  Dobro resenje

  Odgovori

 • TATJANA

  14.10.2022 #3 Author

  Još nije rasvetljeno ko stoji iza toga

  Odgovori

 • SUNCOKRET

  14.10.2022 #4 Author

  Erdogan vodi pametnu politiku i odoleva svim pritiscima Amerike.

  Odgovori

 • MAJA

  14.10.2022 #5 Author

  Putin zna sta je u njihovom intresu

  Odgovori

 • Lelica

  16.10.2022 #6 Author

  Svi gledaju svoj interes.

  Odgovori

 • Ceca

  16.10.2022 #7 Author

  Kombinacije

  Odgovori

 • MAJALG

  16.10.2022 #8 Author

  Ovo bi bilo odlicno i za Rusiju i za Tursku.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...