RAD OD KUĆE BAR DO JULA 2021. GODINE Tehnološke kompanije neće vratiti svoje radnike u kancelarije do leta

BiznisBolji posaoHi-techLifestyleSvetVesti

23.10.2020 11:08 Autor: Julijana Vincan 0

RAD OD KUĆE BAR DO JULA 2021. GODINE Tehnološke kompanije neće vratiti svoje radnike u kancelarije do leta RAD OD KUĆE BAR DO JULA 2021. GODINE Tehnološke kompanije neće vratiti svoje radnike u kancelarije do leta
Radnici kompanije Microsoft nastaviće da rade od kuće najkraće do jula 2021. godine, saopštilo je to tehnološko preduzeće sa sedištem u SAD. Na osnovu konsultacija sa... RAD OD KUĆE BAR DO JULA 2021. GODINE Tehnološke kompanije neće vratiti svoje radnike u kancelarije do leta

Radnici kompanije Microsoft nastaviće da rade od kuće najkraće do jula 2021. godine, saopštilo je to tehnološko preduzeće sa sedištem u SAD.

Na osnovu konsultacija sa zdravstvenim stručnjacima, Microsoft je odlučio da je najsigurnije radnike zadržati u njihovim kućama, potvrđeno je za Business Insider.

Čovek drži telefon u ruci
Foto: Pexels.com

„Nastavljamo da pratimo situaciju na lokalnoj osnovi u svakom regionu i državi u kojoj radimo, pa ćemo se prilagođavati potrebama radnika i epidemiološkoj situaciji“, saopštio je Microsoft.

Početkom ovog meseca Microsoft je najavio novu radnu politiku kroz koju većini zaposlenih omogućava fleksibilno radno vreme i rad na daljinu najmanje polovinu radnog vremena.

Zaposleni mogu da zatraže i stalni rad od kuće ili preseljenje, što zahteva odobrenje menadžera kompanije, prenosi Klix.ba.

Foto: Wikipedia.org

Narednih pola godine čini se izazovnim za većinu tehnoloških kompanija koje su odlučile da zadrže rad na daljinu do leta 2021. godine. 

Amazon je takođe produžio rad na daljinu do juna 2021. godine, a Google i Facebook saopštili su da neće tražiti od radnika da se vrate u kancelarije pre juna ili jula sledeće godine. 

Microsoft je u martu zatvorio svoje kancelarije. 

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...