NOVI TREND U AUTOMOBILSKOJ INDUSTRIJI

Rad od kuće za 30.000 zaposlenih u Fordu

AutomobiliLifestyleSvetVesti

24.3.2021 10:15 Autor: Vladimir Jokanović 0

Rad od kuće za 30.000 zaposlenih u Fordu Rad od kuće za 30.000 zaposlenih u Fordu
Proizvođač automobila Ford Motor Co. najavio je da će 30.000 zaposlenih širom sveta imati mogućnost da trajno pređe na rad od kuće. U proteklih... Rad od kuće za 30.000 zaposlenih u Fordu

Proizvođač automobila Ford Motor Co. najavio je da će 30.000 zaposlenih širom sveta imati mogućnost da trajno pređe na rad od kuće. U proteklih šest meseci Ford je anketirao zaposlene koji rade od kuće još od prošlog marta, a oko 95 odsto se izjasnilo za kombinaciju rada od kuće i iz kancelarije.  

Svi zaposleni u Fordu moći će da se vrate u kancelarije u julu radi sastanaka koji zahtevalju lično prisustvo, poput grupnih projekata, a kompanija je formirala konzorcijum koji razrađuje moguće scenarije rada od kuće, prenosi magazin Forbes. Fleksibilno radno vreme zaposlenima koji rade od kuće moraće da odobre menadžeri.

Foto: Pixabay.com

Ford je prva kompanija u automobilskom sektoru koja je formalno objavila da rad na daljinu postaje trajno rešenje, barem za deo radnika. Toyota i General Motors najavili su da vraćaju zaposlene na radna mesta u junu ili u julu. Osim što može poboljšati kvalitet života zaposlenima, rad od kuće takođe štedi novac poslodavcima.

Ford planira prodaju poslovnih zgrada i konsolidaciju radnih prostora, a mnoge kompanije iz drugih sektora zatvaraju kancelarije u gradovima. Uz najavu rada od kuće na “neodređeno vreme“ Ford formira redizajnirani hibridni model rada u kancelariji i na daljinu.

Izvor: Statista

Opšti trend je da rad na daljinu postane trajan, čak i nakon pandemije. Stručnjaci berze poslova navode da se broj ponuda za rad na daljinu udvostručio od početka pandemije Covid-19 i da nastavlja da raste. Prema ocenama eksperata, zaposleni koji rade na daljinu pokazuju znakove da su zdraviji i srećniji.   

Prema podacima iz decembra 2019. godine kompanija Ford Motor Co. zapošljavala je 190.000 radnika. Ukupni prihod kompanije u istoj godini bio je 155,9 milijardi dolara, a neto profit svega 47 miliona dolara. Ford je 2019. godine proizveo 5,5 miliona vozila. Ukupni prihodi Forda u prošloj godini opali su na manje od 130 milijardi dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...