unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština

Raspisan javni poziv za prijavu projekata lokalnih samouprava

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

1.2.2022 17:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Raspisan javni poziv za prijavu projekata lokalnih samouprava Raspisan javni poziv za prijavu projekata lokalnih samouprava
Kabinet ministra zaduženog za razvoj nedovoljno razvijenih opština Novice Tončeva raspisao je u utorak javni poziv za prijavu projekata koje podnose jedinice lokalne samouprave. Poziv je, kako... Raspisan javni poziv za prijavu projekata lokalnih samouprava

Kabinet ministra zaduženog za razvoj nedovoljno razvijenih opština Novice Tončeva raspisao je u utorak javni poziv za prijavu projekata koje podnose jedinice lokalne samouprave.

Poziv je, kako je navedeno u saopštenju tog kabineta, raspisan na osnovu Uredbe o utvrđivanju Programa podrške unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština za 2022. godinu, prenosi Beta.

„Kao što sam i obećao prioritet kabineta za razvoj nedovoljno razvijenih opština je da, u svakom trenutku, maksimalno uradimo sve što možemo kako bi se poboljšali uslovi za život i rad u nerazvijenim područjima“, rekao je Tončev.

Dodao je da se zalagao da ove godine sredstva budu veća i da je u tome uspeo jer i sam dolazi iz jedne nedovoljno razvijene opštine i da je svestan koliko pomoć Vlade Srbije znači lokalnoj samoupravi.

Pravo na podnošenje prijave projekata imaju jedinice lokalne samouprave koje spadaju u red izrazito nedovoljno razvijenih opština kojih u Srbiji ima 44.

Kriterijumi za ocenjivanje prijava projekata biće održivost projekta, broj potencijalnih korisnika obuhvaćenih projektom, sopstveno učešće i efekat realizovanog projekta na kvalitet života u jedinici lokalne samouprave.

Realizacija projekata ima za cilj podizanje kapaciteta u oblasti izgradnje, rekonstrukcije i opremanja objekata i nabavke opreme od značaja za izrazito nedovoljno razvijene opštine.

Tagovi
BIZNIS SRBIJA
  • MARE

    1.2.2022 #1 Author

    Ne zaboravite da ogromna naselja leve obale Dunava nema kanalizaciju.

    Odgovori

  • ACIKA

    2.2.2022 #2 Author

    Parkovi za decu, igralista. To nam treba…

    Odgovori

  • VERA

    5.2.2022 #3 Author

    Odlična prilika da se opstine urade ono što je važno za stanovnike.

    Odgovori

  • VOJKAN

    24.5.2022 #4 Author

    Na žalost, prolaze samo projekti nevladinih organizacija koje su u bliskim vezama sa političkim strukturama

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...