Rok potencijalnim ponuđačima ističe 30. jula

Raspisan novi tender za završetak Bulevara Patrijarha Pavla – cena porasla za 2,5 miliona evra

InfrastrukturaInvesticijeSrbijaVesti

26.6.2024 08:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Raspisan novi tender za završetak Bulevara Patrijarha Pavla – cena porasla za 2,5 miliona evra Raspisan novi tender za završetak Bulevara Patrijarha Pavla – cena porasla za 2,5 miliona evra
Nakon prvog tendera u decembru i njegovog obustavljanja u martu, raspisana je nova javna nabavka za nastavak gradnje Bulevara Patrijarha Pavla u Beogradu –... Raspisan novi tender za završetak Bulevara Patrijarha Pavla – cena porasla za 2,5 miliona evra

Nakon prvog tendera u decembru i njegovog obustavljanja u martu, raspisana je nova javna nabavka za nastavak gradnje Bulevara Patrijarha Pavla u Beogradu – ali po višoj ceni, objavila je eKapija.

Kako se navodi u tenderu koji je raspisala Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, nova cena posla koji se odnosi na prvu etapu gradnje, na potezu od Mosta na Adi do dela ovog bulevara u Rakovici koji je već završen, iznosi 2,4 milijarde dinara, odnosno oko 20,5 miliona evra.

To je za 300 miliona dinara ili blizu 2,5 miliona evra više od cene na prethodnom tenderu, kada je ona bila 2,1 milijardu dinara (približno 18 miliona evra).

Na taj tender pristigle su ponude čija cena prevazilazi procenjeni iznos javne nabavke – ponuda grupe ponuđača Green decor, Strabag AG i Strabag d.o.o. iznosila je 2,7 milijarde dinara bez PDV-a, dok je grupa kompanija koju čine: ATMBG doo Novi Beograd, D.C. Energocoop d.o.o, Demetra RB doo, DUNEX d.o.o, GEOURBGROUP, Intergradnja COOP d.o.o, RAS inženjering niskogradnja, RESA gradnja Banovci, SMART FOUNDATION d.o.o. i STARTING d.o.o. Batajnica za obavljanje posla zatražila 2,66 milijarde dinara, bez PDV-a.

Kako ukazuje eKapija, nova cena koju je odredila Direkcija za ovaj posao i dalje je ispod cena jedina dva ponuđača na prethodnom tenderu.

Aktuelni tender otvoren je do 30. jula.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić ranije je izjavio da će radovi čija je vrednost, kako je rekao, oko 2,5 milijardi dinara, krenuti čim se izabere novi izvođač, i istakao da će se na taj način značajno rasteretiti saobraćajni čep koji se stvara na potezu ka Mostu na Adi.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.