Prijava na tender traje do 16. avgusta

Raspisan tender za adaptaciju bivše Glavne železničke stanice u Istorijski muzej Srbije

InfrastrukturaSrbijaVesti

15.7.2024 08:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Raspisan tender za adaptaciju bivše Glavne železničke stanice u Istorijski muzej Srbije Raspisan tender za adaptaciju bivše Glavne železničke stanice u Istorijski muzej Srbije
Istorijski muzej Srbije rapisao je tender za rekonstrukciju, adaptaciju i sanaciju Glavne železničke stanice u Beogradu i promenu namene u objekat Istorijskog muzeja Srbije.... Raspisan tender za adaptaciju bivše Glavne železničke stanice u Istorijski muzej Srbije

Istorijski muzej Srbije rapisao je tender za rekonstrukciju, adaptaciju i sanaciju Glavne železničke stanice u Beogradu i promenu namene u objekat Istorijskog muzeja Srbije. Procenjena vrednost radova nije navedena, objavila je eKapija.

Kako je sanacija fasada i krova izvedena, ovaj projekat se odnosi isključivo na unutrašnjost objekta i promenu namene celokupnog prostora uz minimalne intervencije na fasadnoj stolariji, kao i manjoj intervenciji na krovu – navodi se u tehničkoj dokumentaciji.

Pristup rekonstrukciji, kako stoji u dokumentaciji, može se podeliti na više delova: rekonstrukcija ulaznog dela i prolaza ka peronima, rekonstrukcija podruma i odvajanje tavana, sanacija tavanica prvog sprata, rekonstrukcija stepeništa i ugradnja planiranih liftova, ispunjavanje svih muzeoloških kriterijuma i formiranje nove trafo stanice, prostora za dizel agregat i tehničke krovne terase.

Rok za prijavu na tender je 16. avgust, a eKapija podseća da je Vlada Srbije još u novembru 2020. godine donela zaključak da Istorijski muzej Srbije bude preseljen u objekat nekadašnje glavne železničke stanice koja je prethodno iseljena iz Savskog amfiteatra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.