Podrška Opštine Ćuprija registrovanim poljoprivrednicima

Raspisano pet konkursa za dodelu podsticajnih sredstava iz budžeta

AgrobiznisBiznisInvesticijeNovacSrbijaVesti

22.9.2021 08:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Raspisano pet konkursa za dodelu podsticajnih sredstava iz budžeta Raspisano pet konkursa za dodelu podsticajnih sredstava iz budžeta
Nakon što je ovogodišnji Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja dobio skupštinsku saglasnost, opština Ćuprija raspisala je pet konkursa za... Raspisano pet konkursa za dodelu podsticajnih sredstava iz budžeta

Nakon što je ovogodišnji Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja dobio skupštinsku saglasnost, opština Ćuprija raspisala je pet konkursa za dodelu budžetskih podsticajnih sredstava poljoprivrednicima.

Zajednički uslov za sve je da su poljoprivredna gazdinstva registrovana i u aktivnom statusu, a svaki konkurs ima i posebne uslove koje zainteresovani treba da ispune. Rok za konkurisanje za sve javne pozive je 15. novembar, osim za konkurs koji se odnosi na investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, gde je rok 31. novembar.

Osim za ta sredstva, poljoprivrednici još mogu da konkurišu za korišćenje podsticajnih sredstava za organsku proizvodnju, za regres za reproduktivni materijal – prvo veštačko osemenjavanje krava i junica sa HB brojem, te za unapređenje ekonomske aktivnosti na selu kroz podršku nepoljoprivrednim aktivnostima. Peti konkurs namenjen je podizanju konkurentnosti kroz preradu i sertifikaciju sistema bezbednosti i kvaliteta hrane, prenose Novosti.

Poljoprivrednik može da konkuriše za sredstva samo jedne mere u okviru ovog programa i u toku trajanja konkursa može da podnese samo jedan zahtev.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...