Povećana dobit za čak 43,8 odsto u odnosu na 2020. godinu

Rast profitabilnosti Komercijalne banke

BankeBerzaNovacSrbijaVesti

14.3.2022 11:00 Autor: Redakcija Biznis.rs 13

Rast profitabilnosti Komercijalne banke Rast profitabilnosti Komercijalne banke
Beogradska Komercijalna banka je prema nerevidiranim rezultatima poslovanja za 2021. godinu poboljšala profitabilnost usled većeg prihoda od naknada i manjih otpisa. Kako prenosi Beta,... Rast profitabilnosti Komercijalne banke

Beogradska Komercijalna banka je prema nerevidiranim rezultatima poslovanja za 2021. godinu poboljšala profitabilnost usled većeg prihoda od naknada i manjih otpisa.

Kako prenosi Beta, pozivajući se na brokersko društvo Momentum Securities, neto prihod od kamata u prošloj godini neznatno je porastao na 12,15 milijardi dinara, dok je neto prihod od naknada i provizija skočio 17,7 odsto na 5,74 milijarde dinara.

Za razliku od prošle godine, kada je banka zabeležila rashod po osnovu obezvređenja finansijskih sredstava od 1,07 milijardi dinara, ove godine je zabeležen prihod po istom osnovu od 15,8 miliona dinara, što je značajno doprinelo profitabilnosti.

Neto profit u prošloj godini dostigao je 3,65 milijarde dinara, što je 43,8 odsto više u odnosu na pandemijsku, 2020. godinu.

Aktiva banke na kraju decembra iznosila je 489,4 milijarde dinara, što predstavlja rast na godišnjem nivou od 6,4 odsto.

U narednih nekoliko meseci biće okončano spajanje Komercijalne sa slovenačkom bankom NLB, pa će ta banka imati tržišni udeo od nepunih 12 odsto.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...