povećana u martu na 6,1 odsto

Rast stope nezaposlenosti u Kanadi

SvetVesti

6.4.2024 09:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Rast stope nezaposlenosti u Kanadi Rast stope nezaposlenosti u Kanadi
Stopa nezaposlenosti u Kanadi povećana je u martu 0,3 odsto, na 6,1 odsto, saopšteno je iz kanadske Agencije za statistiku. „Stopa nezaposlenosti je porasla... Rast stope nezaposlenosti u Kanadi

Stopa nezaposlenosti u Kanadi povećana je u martu 0,3 odsto, na 6,1 odsto, saopšteno je iz kanadske Agencije za statistiku.

„Stopa nezaposlenosti je porasla 0,3 odsto na 6,1 odsto u martu, čime je kumulativno povećanje u proteklih 12 meseci dostiglo jedan odsto“, navodi se u najnovijem istraživanju o radnoj snazi, prenosi Mina.

Rastuću nezaposlenost izazvalo je dodatnih 60.000 Kanađana koji traže posao ili su privremeno otpušteni kao višak. Ukupan broj nezaposlenih Kanađana sada iznosi 1,3 miliona, što je povećanje od 247.000 u poređenju sa podacima od pre 12 meseci, prenose Nezavisne novine.

U saopštenju se navodi da je najviše gubitaka radnih mesta zabeleženo u sektorima usluga smeštaja i ishrane, trgovine na veliko i malo, kao i stručnih, naučnih i tehničkih usluga.

Prema istom istraživanju, rast je primećen samo u četiri industrije, na čelu sa zdravstvenom zaštitom i socijalnom pomoći. Najnovija brojka označava šesti uzastopni mesec u kome stope zaposlenosti opadaju. To je ujedno i najveći porast nezaposlenosti od leta 2022. godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...