U SRBIJI 785 ZARAŽENIH, 16 umrlih, sve više obolelih na respiratorima

IzdvajamoSrbijaVesti

30.3.2020 15:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

U SRBIJI 785 ZARAŽENIH, 16 umrlih, sve više obolelih na respiratorima U SRBIJI 785 ZARAŽENIH, 16 umrlih, sve više obolelih na respiratorima
U Republici Srbiji je do 15 časova u ponedeljak 30. marta registrovano ukupno 785 slučajeva COVID-19, što je za 44 više nego u nedelju.... U SRBIJI 785 ZARAŽENIH, 16 umrlih, sve više obolelih na respiratorima

U Republici Srbiji je do 15 časova u ponedeljak 30. marta registrovano ukupno 785 slučajeva COVID-19, što je za 44 više nego u nedelju. Broj umrlih od posledica korona virusa u Srbiji povećan je na 16.

„Nažalost, još tri pacijenta preminula su od koronavirusa, čime se broj žrtava u Srbiji popeo na 16. Ukupno imamo 62 pacijenta na respiratoru. U poslednja dva dana broj zaraženih je opao, što nije loše, ali ne smemo se zavaravati, ovo je možda samo jedan kratak predah“, rekao je epidemiolog Predrag Kon na konferenciji u Palati Srbija.

On je naveo da je u KC Vojvodine preminuila je žena 1939. godište, koja je bolovala od hronične opstrukcije pluća i hipertenzije, da je preminuli čovek 1974. godine bio kardiološki pacijent, imao dijabetes i bolest bubrega, dok je pacijent koji je preminuo u KBC „Dragiša Mišović“ bolovao od dijabetesa i hipertenzije.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 622 osobe od kojih je 44 pozitivno i 578 negativno na novi korona virus. U nacionalnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je do sada ukupno 3.084 osoba.

„Imamo bolju situaciju nego što je 25. dana bilo u Italiji, imamo razloga da se ozbiljno nadamo da smo puno toga uradili. Povećava se i broj osoba na respiratorima, oni su u životnom riziku. Kako je taj broj 62, moramo biti ozbiljni. Već četvrta nedelja je prošlo, što je dobro. Sa jednim krajnje umerenim optimizmom mogu da kažem nije loše“, istakao je Kon. On je dodao da je naviše zaraženih u radno aktivnom stanovništvu, kao i da je 9 preminulih muškog pola, 7 ženskog, a procentar smrtnosti je 2,04.

KC Vojvodine saopštila je u ponedeljak ujutru da je kod njih preminula pacijentkinja stara 81 godinu koja je bila inficirana korona virusom, dok je par sati ranije Eparhija valjevska saopštila da je episkop valjevski Milutin (72) preminuo od posledica korona virusa.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...